Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Semnal de alarma: Bulgaria, Romania si Ungaria, cele mai expuse la criza din Grecia

Bulgaria, Romania si Ungaria sunt tarile europene ale caror piete financiare au cea mai mare expunere la criza din Grecia, a atentioneaza Capital Economics.

"Temerile legate de pozitia fiscala a Greciei au atins apogeul in utlima zi, iar retragerea investitorilor catre pietele sigure a zdruncinat pietele financiare din estul Europei", a declarat Neil Shearing, analist in cadrul Capital Economics.

"Nicio tara nu este imuna la problemele din Grecia, iar pietele financiare din regiune ar putea suferi si mai mult daca situatia nu va fi adusa sub control", a adaugat acesta.

Titlurile de stat si valutele din Europa Emergenta nu au fost afectate de criza din Grecia pana in aceasta saptamana, in contextul in care investitorii au fost calmati de eforturile Ungariei, Letoniei si Romaniei de a reduce salariile si cheltuielile.

Problemele din Grecia au inceput insa sa afecteze pietele emergente dupa ce Standard & Poor's a redus ratingul Greciei cu trei trepte, sub nivelul de investment grade, si ratingul Portugaliei cu doua trepte.


Recomandari