Singura strategie antievaziune a Guvernului: controale dese si taxe marite

Evaziunea fiscala se ridica la 7-8 miliarde de euro numai in industria alimentara, fara alcool. Bugetul pierde anual alte doua miliarde de euro din evaziunea cu tutun, alcool si petrol. In timp ce patronatele si sindicatele cer taxarea inversa ca masura de eliminare a evaziunii fiscale, statul vine cu promisiuni de intensificare a controalelor si stimulente pentru inspectori, iar partidele acuza protejarea politica a retelelor de contrabanda. In industria alimentara, evaziunea se ridica la 7-8 miliarde de euro pe an, fara alcool, potrivit lui Sorin Minea, presedintele Romalimenta.


Astfel, preturile sunt mai scazute, pentru ca dispar evazionistii, iar colectarea este mai rapida, in acest caz controalele se fac doar la nivelul magazinului", a afirmat Minea. Presedintele Agrostar, Niculae Stefan, sustine si el introducerea taxarii inverse, dar si accizarea vinurilor falsificate, mentionand ca i-a dus ministrului Finantelor „cateva mostre".

Patronatele au atras atentia ca evaziunea a existat in toate guvernarile, insa in perioadele de criza acest fenomen explodeaza. „Suntem socati ca exista contrabanda, suntem socati ca avem evaziune si de situatia in care am ajuns. Patronatele au atras atentia inca de anul trecut asupra acestor aspecte si nu s-a luat nicio masura", au afirmat reprezentantii UGIR-1903.

Tot articolul, in Financiarul

Angelina Jolie și Brad Pitt se luptă pentru castelul în care s-au căsătorit. De ce e acuzată actrița
Angelina Jolie și Brad Pitt continuă procedurile legale începute cu divorțul lor. De această...
Horoscopul zilei de 24 septembrie 2021. Leii trebuie să fie atenți la cheltuieli. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 24 septembrie 2021 spune că Leii trebuie să dea dovadă de multă...
Ultimele știri