Antena Căutare

Singura strategie antievaziune a Guvernului: controale dese si taxe marite

Evaziunea fiscala se ridica la 7-8 miliarde de euro numai in industria alimentara, fara alcool. Bugetul pierde anual alte doua miliarde de euro din evaziunea cu tutun, alcool si petrol. In timp ce patronatele si sindicatele cer taxarea inversa ca masura de eliminare a evaziunii fiscale, statul vine cu promisiuni de intensificare a controalelor si stimulente pentru inspectori, iar partidele acuza protejarea politica a retelelor de contrabanda. In industria alimentara, evaziunea se ridica la 7-8 miliarde de euro pe an, fara alcool, potrivit lui Sorin Minea, presedintele Romalimenta.


Astfel, preturile sunt mai scazute, pentru ca dispar evazionistii, iar colectarea este mai rapida, in acest caz controalele se fac doar la nivelul magazinului", a afirmat Minea. Presedintele Agrostar, Niculae Stefan, sustine si el introducerea taxarii inverse, dar si accizarea vinurilor falsificate, mentionand ca i-a dus ministrului Finantelor „cateva mostre".

Patronatele au atras atentia ca evaziunea a existat in toate guvernarile, insa in perioadele de criza acest fenomen explodeaza. „Suntem socati ca exista contrabanda, suntem socati ca avem evaziune si de situatia in care am ajuns. Patronatele au atras atentia inca de anul trecut asupra acestor aspecte si nu s-a luat nicio masura", au afirmat reprezentantii UGIR-1903.

Tot articolul, in Financiarul

Validarea acordului cu FMI, amanata pentru 17 mai... Mai sunt trei zile pentru impozite...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x