Antena Căutare

Starea actuală a locurilor de muncă în Piatra Neamț. Posturi vacante și salarii de 3.000 de lei

România se confruntă în ultimii ani cu un deficit de personal la nivel întregii țări, astfel că angajatorii se plâng că scot la concurs locuri vacante pentru care nu există nici măcar un candidat. Salariile au cunoscut și ele o ușoară creștere, iar oferta este tot mai variată, atât pentru cei cu studii medii, cât și pentru cei cu studii superioare.

România se confruntă în ultimii ani cu un deficit de personal la nivel întregii țări, astfel că angajatorii se plâng că scot la concurs locuri vacante pentru care nu există nici măcar un candidat. Salariile au cunoscut și ele o ușoară creștere, iar oferta este tot mai variată, atât pentru cei cu studii medii, cât și pentru cei cu studii superioare.

În unul dintre importantele centre economice ale Moldovei, județul Neamț, zonă de interes turistic, se găsesc cele mai multe locuri de muncă în Piatra Neamt, mai bine de jumătate din cererea angajatorilor pentru personal, iar apoi din localitățile limitrofe reședinței de județ.

Potrivit Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Neamţ, în total, în luna iunie a anului 2019, sunt aproape 1.000 de posturi vacante, cele mai multe dintre ele fiind pentru specialiști în domenii precum medicină, inginerie, mecanică și construcții.

Locuri de muncă în Piatra Neamț pentru cei cu studii superioare: Se caută ingineri

Absolvenții de studii superioare au la dispoziție o ofertă amplă de joburi. Angajatorii din judet sunt în căutare de personal de înaltă calificare, precum ingineri auto și ingineri mecanici, ingineri pentru construcții civile și industrial, ingineri chimiști și specialiști în industria alimentară și ingineri producție vehicule rutiere. Sunt posturi vacante și pentru medici veterinari, fizicieni sau chimiști.

În general, pentru aceste posturi, companiile oferă salarii ce pornesc de la 2.500 – 3.000 de lei, plus alte beneficia incluse în contractul de muncă.

Un angajat cu studii medii poate câștiga 2.000 de lei

Cele mai multe locuri de muncă în Piatra Neamț sunt pentru cei cu studii medii. Și în orașele mai mari din județ, precum Roman, există deficit de personal. Ceva mai puține locuri de muncă se găsesc în Târgu Neamț. Datele AJOFM arată că sunt disponibile joburi în industria confecțiilor, dar și în meserii practice, precum tâmplărie sau construcții. Confecționeri la mașini de cusut industrial, tâmplarie PVC, sunt 10 posturi de tâmplari, 13 de dulgheri, fierari și betoniști. Sunt la mare căutare în Neamț și zidari, lucrători comerciali și șoferi.

Un post de fierar betonist vine cu un salariu net de 2.500 de lei pe lună. Un dulgher poate fi plătit și cu 3.000 de ron, în timp ce un muncitor în construcții primește e remunerație de 2.000 – 2.500 ron.

Și în zona de restaurante și retail se caută personal. Angajatorii au locuri de muncă vacante pentru bucătari, ajutor de bucătari și ospătari.

O secretară primeste în Piatra Neamț un salariu de 1.500 de lei, iar printre cele mai mari remunerații din zonă este cea pentru profesioniști experimentați. Un excavatorist este plătit cu 3.000 de lei, un salariu mare în Neamț.

Un alt domeniu neacoperit este cel al vânzărilor. Un consultant vânzări fără experiență ar putea primi un salariu de 2.000 de lei. Se caută și lucrători comerciali cu sau fără experiență și operatori call-center.

Salarii mari pentru cei care cunosc o meserie

Foarte bine plătite în toată țara și în Piatra Neamț sunt locurile de muncă pentru cei care știu o meserie. Un dulgher și un fierar/betonist câștigă peste 3.000 de lei, o remunerație cu mult peste media salariilor din zonă. Bine plătiți sunt și muncitorii în construcții, insclusiv cei necalificați, care primesc 2.000 – 2.200 ron, lunar. Bine plătiți sunt și cei care lucrează în industria auto, precum mecanici auto.

Dacă ești în căutarea unui loc de muncă în Piatra Neamț sau în județul Neamț, găseșți oferta completă de posture vacante pe platforma JobZZ.ro, unde zilnic sunt adăugate mii de noi anunțuri de angajare în toată țara. Intră și studiază oferta angajatorilor și alege ceea ce ți se potrivește.

Sursa foto: unsplash.com/

Curs valutar BNR 21 iunie 2019. Euro și dolarul scad... Evoluția pieței imobiliare în Constanța lui 2019...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x