Antena Căutare

Stimulentele vor fi acordate doar in functie de resurse si rezultate

Guvernul a promis FMI ca stimulentele destinate bugetarilor vor fi calculate ca un plafon maximal, nu ca un nivel obligatoriu, si ca vor fi acordate, in limita acestui plafon total, strict in raport cu resursele bugetare si doar sub forma de premiere pentru rezultate importante in colectari de taxe.

Conditiile in care vor fi acordate stimulente pentru angajatii bugetari sunt prevazute in scrisoarea suplimentara de intentie convenita cu FMi la finalul misiunii din octombrie-noiembrie.

"Toate bonusurile ramase vor fi stabilite ca plafon si nu ca nivel obligatoriu, permitand o acordare flexibila, in functie de performanta si conditiile bugetare. Sistemul de stimulente va fi eliminat prin includerea in salariul de baza, iar dispozitiile legale privind finantarea fondului aferent vor fi anulate, permitand in acelasi timp flexibilitate pentru recompensarea colectarilor de impozite importante in cadrul unui plafon general", se arata in scrisoarea convenita cu FMI.

In 13 octombrie, aproximativ 200 de angajati ai Ministerului Finantelor au protestat pe holurile institutiei, cerand sa le fie acordate stimulentele. Protestele spontane s-au extins, o zi mai tarziu, in toata tara, mii de angajati de la administratiile financiare, din trezorerii, din casele de pensii, din directiile de ocupare a fortei de munca, din casele de asigurari de sanatate, din asistenta sociala si din biblioteci oprind lucru in semn de solidaritate cu angajatii de la Ministerul Finantelor.

Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, le spunea atunci angajatilor ca in 19 octombrie va fi votata in Parlament noua lege ca va asigura o salarizare echitabila pentru angajatii din Ministerul Finantelor.

Legea aprobata atunci de Parlament prevede ca pentru personalul din institutiile finantate integral de la bugetul de stat sau din bugetele de asigurari sociale, care beneficiaza lunar de drepturi banesti acordate din fondurile constituite pentru stimulente, salariile de baza se calculeaza prin includerea in acestea a valorii medii a acestor drepturi banesti acordate in cursul anului 2009.

Actul normativ a fost insa retrimis Parlamentului spre reexaminare de catre presedintele Traian Basescu, acesta apreciind ca legea creeaza discriminari in randul salariatilor din administratia publica si incalca in mod vadit principiile salarizarii unitare.

Sursa: Jurnalul National

Dotati cu masini de lux: Criza ocoleste ministerele!... Salariile bugetarilor cresc cu 15% in 2011! Salariul minim, 670 lei!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x