Antena Căutare

Dotati cu masini de lux: Criza ocoleste ministerele!

Cele mai scumpe autoturisme sunt detinute de MAE, Ministerul Mediului, dar si de ministerele Muncii si Sanatatii. Majoritatea au fost cumparate pana in 2009, exceptia de la regula reprezentand-o fostul Minister al Turismului, actualul MDTR.

In parcul auto aflat la dispozitia minis­terelor se regasesc marci precum Mercedes, Volkswagen, Toyota Lexus. De exemplu, Ministerul Mediului detine, din 2008, un autoturism Toyota Lexus, de peste 60.000 de euro. Oficialii MAE se plimba in autoturisme Merce­des Benz C180 Kompresor, de peste 33.000 de euro, iar Ministerul Muncii are un BMW X3 de peste 41.000 de euro.

Marca cea mai populara printre institutiile publice este Volkswagen Passat, majoritatea fiind achizitionate in 2007, dar si anul trecut.

Incepand cu anul 2009, guvernul a interzis autoritatilor si institutiilor publice sa reinnoiasca parcul auto. Ordi­nul a fost transmis verbal de catre premierul Emil Boc inca de la ince­putul anului si ulterior transpus in Ordo­nanta de Urgenta 34, adoptata in luna aprilie a anului trecut.

In docu­mentul respectiv se precizeaza ca „sunt sistate achizitionarea, preluarea in leasing, dar si inchirierea de auto­tu­risme".

Exceptie de la regula fac auto­ritatile si institutiile publice nou-infiin­tate, dupa data intrarii in vigoare a prezentei ordonante, numai in primul an de functionare, daca acestea nu pro­vin din restructurarea si/sau reor­ganizarea altor institutii publice, deja existente. De aceasta exceptie a bene­ficiat un singur minister.

Infiintat in decembrie 2008, Ministerul Turis­mului condus de Elena Udrea a putut, asadar, sa faca achizitii de acest tip. Drept urmare, in 2009 au fost cum­parate trei Volks­wagen Passat (pretul de pornire pentru un astfel de model este de 20.000 de euro), sase Skoda Octavia, un auto­turism Kia Magentis si 10 Dacia Logan. Dupa reorganizarea decisa un an mai tarziu, achizitiile MT au fost preluate de Ministerul Dezvol­tarii Regionale si Turismului.

Astfel ca, in 2010, institutia condusa de Elena Udrea beneficiaza de unul dintre cele mai importante par­curi auto, cu 87 de autoturisme. Cele mai vechi achizitii sunt un Ford Explo­rer fabricat in 1998 si un Volkswagen Passat din 2000. Doua modele similare cu cel din urma au fost cumparate in 2006.

Tot articolul, in Financiarul

Politele Casco au scazut cu 24%... Stimulentele vor fi acordate doar in functie de resurse si rezultate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x