Antena Căutare

S-a terminat! Tichetele primite de la stat, schimbare uriașă! Ce poți face de acum

Vestea momentului pentru numeroși români, după ce a fost anunțată o propunere legislativă prin care numeroși români ar avea de câștigat. Ce se întâmplă cu tichetele de călătorie și în ce ar putea să fie transformate ele?

S-a terminat! Tichetele primite de la stat, schimbare uriașă! Ce poți face de acum Galerie
Românii primesc o nouă veste! Schimbare uriașă în privința tichetelor primite de la stat

O propunere legislativă recentă aduce noi motive de bucurie pentru românii din întreaga țara, după ce s-a propus ca tichetele de călătorie ale pensionarilor să fie transformate în bonuri de masă, dacă acestea nu au fost utilizate.

Practic, tichetele de călătorie distribuite anual și care nu au fost folosite ar putea fi folosite ca bonuri de masă. Schimbarea vizează în special pensionarii din sistemul asigurărilor sociale de stat, dar și pensionarii din celelalte sisteme proprii de asigurări sociale.

Conform noii legi, pensionarii beneficiază în prezent de șase călătorii simple anual, cu reducere de 50% din tariful stabilit pentru călătoriile cu trenul de persoane la clasa a II-a. Dacă aceste bilete nu au fost folosite, atunci acestea ar putea fi compensate cu tichete de masă.

S-a terminat! Tichetele primite de la stat, schimbare uriașă! Ce poți face de acum

Românii primesc o nouă veste! Schimbare uriașă în privința tichetelor primite de la stat

Tichetele de călătorie nefolosite pot fi compensate

”Astfel, în cazul în care biletele de valoare nu au fost folosite în cursul anului, de către pensionarii din sistemul asigurărilor sociale de stat, din sistemul de pensii și asigurări sociale de stat pentru agricultori, precum și de către pensionarii din celelalte sisteme proprii de asigurări sociale, acestea pot fi compensate în tichete de masă”, se spune în expunerea de motive a inițiativei legislative.

”De acestea (tichetele de masă) vor beneficia aproximativ 4.537.000 de pensionari, aflați în evidența Casei Naționale de Pensii Publice, precum și cei aflați în evidența Caselor Sectoriale de Pensii”, mai notează inițiatorii, conform celor de la bugetul.ro.

Eurostat: România se află pe locul 25 în UE în funcţie de rata de angajare a persoanelor cu vârste de 55-64 de ani... Coaliţia lui Merkel evită o criză majoră printr-un acord pe tema unei pensii minime...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x