Antena Căutare

Tichete de masă 2019: valoare și cum se acordă anul acesta

Tichete de masă 2019: valoare și cum se acordă: Tichetele de masă reprezintă un bonus extrasalarial existent în peste 40 de țări. În România, tichetele de masă există încă din anul 1999. Care este procedura de acordare și cuantumul prevăzut până în primăvara anului viitor

Tichete de masă 2019: valoare și cum se acordă anul acesta
tichete de masa 2019

Tichete de masă 2019: valoare și cum se acordă: Tichetele de masă reprezintă un bonus extrasalarial existent în peste 40 de țări. În România, tichetele de masă există încă din anul 1999. Care este procedura de acordare și cuantumul prevăzut până în primăvara anului viitor

Tichetele de masă reprezintă o alocație individuală de hrană, ale căror costuri sunt acoperite integral de către angajator. Aceștia din urmă care angajează persoane cu contract de muncă au libertatea să decidă dacă le dau angajaților tichete de masă sau nu.

Cei care oferă tichetele de masă trebuie să respecte regulile în vigoare: valoarea maximă a fiecărui tichet de masă, modul cum se distribuie efectiv, în funcție de timpul lucrat și care sunt perioadele pentru care nu se acordă tichete.

Tichete 2019: valoare

Tichetele de masă rămân până în primăvara anului viitor la aceeași valoare ca și până acum, adică de 15,18 lei. Cea mai recentă majorare a fost în prima parte a anului 2018.

Din luna martie a anului viitor, tichetele de masă ar putea crește, dat fiind un proiect legislativ care se află pe ordinea de zi a senatorilor. Vezi AICI detalii.

Tichete de masă 2019: reguli

Și cei care primesc tichete de masă au o serie de obligații: nu trebuie să le utilizeze doar pentru achiziționarea altor produse decât cele alimentare; nu pot primi rest de bani dacă suma corespunzătoare produselor alimentare solicitate este mai mică decaît valoarea nominală a tichetului de masă; nu se comercializează tichetele de masă în schimbul unei sume de bani și nu se acordă un număr mai mare de tichete de masă mai mare decât zilele lucrate.

Alte reguli ale tichetelor de masă de care angajatorul trebuie să țină cont atunci când le distribuie este că ele vor fi acordate în ultima decadă a fiecărei luni, pentru luna viitoare. În plus, numărul de tichete de masă acordat fiecărui salariat corespunde cu numărul de zile lucrătoare din luna pentru care se face distribuirea (un tichet de masă/zi lucrată).

surse info: a1.ro, avocatnet.ro, economica.net

DIICOT a obţinut autorizare de la Tribunalul Bucureşti pentru a preleva probe biologice de la mama Luizei Melencu, după ... IGSU: Peste 3.000 de persoane aflate în dificultate pe litoral au primit asistenţă medicală de la echipajele de interven...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x