Antena Căutare

Totul e "perfect" la Craiova: Primarul Antonie Solomon da 20 mil. € pe un aqua-park

Ca si cum toate problemele edilitare ale Craiovei ar fi fost rezolvate, Primaria Craiova a anuntat semnarea unui acord de imprumut cu banca landului Niederoesterreich din Austria, HYPO NOE, pentru cofinantarea constructiei unui parc acvatic, proiect a carui valoare totala se ridica la 86,05 milioane lei (aprox. 20 mil de euro).

Abia eliberat din arest in septembrie 2011, dupa ce in martie 2010 a fost arestat sub acuzatia de mita, fals intelectual si uz de fals, primarul Craiovei Antonie Solomon se pare ca incepe anul in forta.

Imprumutul de 8,3 milioane de euro de la HYPO NOE a fost acordat Municipiului Craiova pe o perioada de 20 de ani, cu o perioada de gratie de trei ani, suma urmand a fi utilizata pentru cofinantarea proiectului "Craiova Water Park - Complex de Agrement Acvatic in Parcul Tineretului din Municipiul Craiova", care a fost inclus in Programul Operational Regional 2007-2013, pe Axa prioritara 5 - Dezvoltarea durabila si promovarea turismului, domeniul de interventie 5.2 - Crearea, dezvoltarea modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterea calitatii serviciilor turistice, prin care se acopera 50% din valoarea eligibila a proiectului, informeaza Mediafax.

HYPO NOE Gruppe, din care mai fac parte HYPO NOE Leasing si HYPO NOE Real Consult, este specializat in finantarea sectorului public la nivel central si local.

De asemenea, banca este implicata in finantarea unui numar mare de proiecte de infrastructura, precum si in domeniul energiei, atat in Austria si Germania, cat si in Centrul si Estul Europei, in special in Cehia, Polonia, Romania si Bulgaria.

Foto: floridadisneyland.blogspot.com

Statul roman plateste pensii pentru peste 170.000 de oameni din strainatate... Adrian Vasilescu: Romania, in recesiune statistica din aprilie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x