Live acumSerial: Grand Hotel (SUA 2019)
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Ultimă oră! Banii de pensii s-au terminat! Ce măsură a luat Guvernul

Banii de pensii s-au terminat, motiv pentru care Guvernul Viorica Dăncilă a apelat la fondul de rezervă pentru plata acestora și a ajutoarelor de bătrânețe.

Banii de pensii s-au terminat, motiv pentru care Guvernul Viorica Dăncilă a apelat la fondul de rezervă pentru plata acestora și a ajutoarelor de bătrânețe.

Peste 43 de milioane de lei au fost scoși din fondul de rezervă pentru anul 2018 cu această destinație, se arată într-un comunicat al Guvernului României.

În afară de pensii și ajutoare, banii vor fi folosiți și pentru achitarea comisionului Poștei Române pentru plata drepturilor de asigurări sociale.

„S-au înregistrat cheltuieli mai mari decât cele estimate iniţial din cauza faptului că au fost introduse în plată dosare noi de pensionare în număr mai mare decât s-a anticipat, dar şi din cauza creşterii cu 10% a cheltuielilor pentru transmiterea şi achitarea drepturilor finanţate din bugetul asigurărilor sociale de stat la domiciliul beneficiarilor, ca urmare a majorării la 1,1% a comisionului poştal, conform prevederilor art. 8 din OUG nr. 102/2018”, a explicat ministrul Muncii, Marius Budăi, la finalul şedinţei de Guvern, potrivit libertatea.ro.

Suma necesară pentru suplimentarea bugetului Ministerului Muncii este de 43.236.000 lei, iar mai bine de 99% din sumă va fi trimisă pensionarilor, potrivit zf.ro – 42.566.000 de lei sunt necesari pentru plata pensiilor şi ajutoarelor de bătrâneţe şi pentru achitarea comisionului poştal aferent, majorat la 1,1 % conform prevederilor art. 8 din OUG nr. 102/2018, astfel că bugetul ministerului va fi suplimentat cu această sumă la Capitolul 56.01 „Transferuri cu caracter general între diferite nivele ale administraţiei”, titlul 51 „Transferuri între unităţi ale administraţiei publice', articolul 51.01 „Transferuri curente', alin. 51.01.07 „Transferuri din bugetul de stat către bugetul asigurărilor sociale de stat'.

Recomandari