Antena Căutare

UPS înfiinţează o nouă companie şi solicită certificare pentru a oferi servicii de livrare cu drone

UPS a solicitat Administraţiei Federale a Aviaţiei din SUA (FAA) certificare pentru a opera zboruri comerciale cu drone în reţeaua UPS, prin intermediul noii sale subsidiare UPS Flight Forward, care se va concentra pe dezvoltarea şi exploatarea sistemelor de aviaţie fără pilot.

UPS a solicitat Administraţiei Federale a Aviaţiei din SUA (FAA) certificare pentru a opera zboruri comerciale cu drone în reţeaua UPS, prin intermediul noii sale subsidiare UPS Flight Forward, care se va concentra pe dezvoltarea şi exploatarea sistemelor de aviaţie fără pilot.

În prezent, UPS operează servicii specifice de livrare a probelor medicale cu drone în conformitate cu reglementările Part 107 ale FAA. În martie, UPS a lansat primul serviciu de livrare cu drone sub supervizarea FAA pentru zboruri comerciale de rutină care implică transportul de produse medicale în cadrul spitalului şi campusului WakeMed din Raleigh, Carolina de Nord, SUA. Prin intermediul acestui program, compania livrează probe medicale cu ajutorul unor drone fără pilot, suplimentând astfel serviciile de livrare la sol. UPS intenţionează să extindă serviciul de livrare cu drone şi în cadrul altor spitale şi unităţi medicale.

”Noua companie ar putea primi certificarea Part 135 chiar din acest an, ceea ce va consolida poziţia UPS ca una dintre primele companii certificate din SUA ce derulează operaţiuni comerciale cu drone. După ce va primi aprobarea FAA, UPS Flight Forward va deveni una dintre primele companii certificate din SUA ce efectuează zboruri de rutină cu drone. Această certificare reglementează derularea de zboruri cu drone care depăşesc raza vizuală a unui operator şi a zborurilor de zi sau noapte”, informează compania.

Astfel de zboruri sunt restricţionate în Statele Unite şi primesc aprobare doar în situaţii speciale.

”UPS utilizează tehnologia pentru a transforma modul în care ne desfăşurăm activitatea. Înfiinţarea de către UPS a unei companii care oferă sevicii de livrare prin intermediul dronelor şi solicitarea certificării pentru demararea de astfel de operaţiuni cu caracter regulat reprezintă un moment istoric atât pentru UPS, cât şi pentru industria serviciilor cu drone şi de logistică, în general”, a spus Scott Price, Chief transformation and strategy officer în cadrul UPS.

Spre deosebire de certificările FAA limitate pentru zborurile cu drone acordate altor companii, UPS Flight Forward va opera sub certificarea integrală Part 135 a FAA, care reglementează din punct de vedere legal o companie ca operator de transport şi operator aerian certificat.

Sursa : news.ro

Administraţia Fondului pentru Mediu anunţă că depune eforturi pentru redeschiderea programului „Casa Verde Fotovoltaice”... BNR Curs valutar 26 septembrie 2019. Lira sterlină scade puternic...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x