Antena Căutare

Vezi ce politici fiscale pregateste Guvernul pentru 2011!

Obiectivul central al politicii fiscale pentru 2011 are in vedere recuperarea deteriorarii pozitiei fiscale prin reduceri substantiale de cheltuieli si suplimentarea veniturilor, se arata intr-un document obtinut de HotNews.ro, purtand semnatura ministrului Finantelor, Gheorghe Ialomitianu.

Programul economic de reformare a sistemului public a fost agreat de reprezentantii FMI, se mai arata in document. Prioritare pentru 2011 sunt reducerea numarului si a nivelului taxelor si tarifelor cu caracter nefiscal. Din cele 263 de taxe/tarife cu caracter nefiscal existente in august 2010, un numar de 249 au caracter national iar 14 au caracter local. Au mai fost identificate 16 taxe/tarife care urmeaza sa fie comasate/reduse, se mai arata in document.

Cresterea economica: 1,5% in 2011, 3,9% in 2012 si 4,5 in 2013

Prognoza guvernamentala porneste de la o crestere cu 1,5% a economiei in 2011, urmata apoi de un ritm mediu anual de 4,3%. Potrivit datelor oficiale, cea mai ridicata crestere ar urma sa o aiba consumul populatiei, care va ajunge de la un ritm de crestere de 1,7% in 2011, la 4% in 2012 si apoi la aproape 5% in 2014. "Cererea interna se va situa pe o tendinta de crestere, sustinuta de reluarea investitiilot. Consumul anual al gospodariilor va inregistra un ritm mediu de 3,9% ceea ce reprezinta o calmare a inclinatiei spre consum, asteptandu-se o majorare a inclinatiei spre economisire", se arata in document.

Combaterea evaziunii fiscale se muta in online

Potrivit documentului obtinut de HotNews, combaterea evaziunii fiscale are in vedere reducerea fraudei de tip "carusel"(utilizate cel mai mult in cazul fraudarii bugetului prin neplata TVA) prin trainingul acordat inspectorilor de la Fisc, schimbarea informatiilor cu ajutorul mediului online, reorganizarea Vamii, si reinstituirea cadrului legal de acordare a esalonarilor la plata obligatiilor fiscale.

"Se are in vedere realizarea in mediu electronic a licitatiilor pentru vanzarea bunurilor sechestrate de Fisc, gestionarea informatizata a executarilor silite ca si transmiterea electronica a infiintare/ridicare a popririi asupra conturilor bancare ale debitorilor", se mai spune in document.

Tot articolul, pe Hotnews

Udrea: Romania a inregistrat o crestere in turism... Deficitul bugetar a urcat la 5,2% din PIB dupa primele 11 luni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x