Indicele Dow Jones Average a închid în scădere cu 1.031,61 de puncte, respectiv cu 3,56%. Indicele S&P 500 a coborât cu 3,35%, iar Nasdaq Composite cu 3,71%.
Indicele Dow Jones a consemnat cea mai mare scădere de puncte şi procentuală de după februarie 2018, a cedat toată creşterea din acest an, fiind acum cu 2% sub nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut.
Indicele S&P 500 a înregistrat luni cea mai slabă evoluţie din ultimii doi ani şi a pierdut la rândul său creşterea din acest an.
”A doua mare economie a lumii este complet blocată. Oamenii nu iau în considerare în totalitate acest lucru”, a declarat Larry Benedict, director general al firmei The Opportunistic Trader. Benedict a adăugat că ar putea începe o corecţie a acţiunilor de 10%-15%. Unele părţi ale pieţei, în special acţiunile tehnologice, cu capitalizare mare, par să fie supraevaluate. ”Se pare că se vor mai întâmpla multe”, a adăugat acesta.
Scăderea pieţei a fost condusă de companii afectate de coronavirus. Acţiunile companiilor aeriene Delta şi American au scăzut cu peste 6%, iar United cu 5,4%.
Titlurile operatorilor de cazinouri Las Vegas Sands şi Wynn Resorts au scăzut cu cel puţin 5,2% fiecare. Acţiunile MGM Resorts au pierdut 5,4%.
Acţiunile producătorilor de cipuri au scăzut la rândul lor, Nvidia cu 7,1%, iar Intel cu 4%. Titlurile AMD au coborât cu 7,8%.
Titlurile Apple au scăzut cu 4,8%, iar cele ale Skyworks Solutions şi Qorvo, furnizori ai companiei, cu peste 1,8%.
Pe alte pieţe, indicele pan-european Stoxx 600 a pierdut peste 3%, în timp ce indicele sud-coreean Kospi a scăzut cu 3,9%. La Hong Kong, indicele Hang Seng a închis în declin cu 1,8%.
Legendarul investitor Warren Buffet a spus că epidemia de coronavirus a încetinit economia americană, dar creşterea este încă solidă.
Sursa : news.ro
Acţiunile europene au înregistrat luni cea mai mare scădere după 2016 din cauza coronavirusului; Preţurile petrolului au... Capitalizarea marilor companii de tehnologie a scăzut luni cu circa 230 de miliarde de dolari din cauza coronavirusului...