Antena Căutare

Wolfgang Schauble: "Reforma in zona euro nu se poate face decat pas cu pas"

Reforma in zona euro nu se poate face decat "pas cu pas”, conform ministrului german de Finante, Wolfgang Schauble, citat de AFP. Ministrul a adaugat ca aceasta trebuie sa beneficieze si de adeziunea cetatenilor.

"Vom consolida categoric pactul de stabilitate. Nu putem consolida institutiile europenem, asa cum vom dori, acum si imediat, ci numai pas cu pas"


"Cand am creat euro, nu era posibil sa facem in acelasi timp si o uniune politica, oamenii nu erau pregatiti. Intre timp, gradul de acceptare pentru a se merge intr-o asemenea directie a crescut", a mai declarat ministrul. Insa, oficialul a recunoscut ca este vorba de un proces "dureros si lent".

Declaratiile survin la cateva zile inaintea de intrevederea de la Paris dintre cancelarul Angela Merkel si presedintele francez Nicolas Sarkozy, intrevedere ce va fi dedicata noilor masuri de reglementare a zonei euro si de evitare a tulburarilor care au pus stapanire pe pietele financiare in ultimele zile.

Germania doreste intarirea disciplinei bugetare in zona euro, printr-un mecanism mai eficient de sanctiuni si se opune emiterii in zona euro de obligatiuni comune.

foto: merkur-online.de

Fitch: Derapaje fiscale inaintea alegerilor din 2012 ar putea afecta ratingul Romaniei... Locuintele executate silit, o solutie avantajoasa pentru cei care vor sa cumpere o casa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x