Antena Căutare

Care sunt cele două licee din țară cu 0% rata de promovare la BAC 2023. Unde s-au obținut cele mai mici note din România

Care sunt județele cu cele mai mici note la examenul de Bacalaureat 2023. În timp ce la două licee din țară niciunul dintre cei înscriși nu a promovat, nici la o aruncătură de băț de București, situația nu este mai bună.

imagini elevi tristi la avizierul scolii Galerie
Care sunt județele cu cea mai mică rată de promovare la BAC 2023 | Shutterstock

Rezultatele la Bacalaureat 2023 au fost afișate și odată cu acestea au apărut și primele lacrimi de fericire, sau de triste, în funcție de caz. Dacă cei care au promovat „Examenul Maturității” pot răsufla acum ușurați, nu toți absolvenții de clasa a 12-a se bucură. Unii sunt nemulțumiți de notele obținute, în timp ce alții nici nu au reușit să obțină nota minimă necesară.

De exemplu, două licee din judeţul Timiş au 0% rată de promovare la examenul de Bacalaureat 2023, după ce niciunul dintre cei înscriși nu a trecut pragul necesar.

Care sunt județele cu cele mai mici note la BAC 2023. Numărul de elevi înscriși, în scădere

Potrivit news.ro, este vorba depsre Liceul Tehnologic ”Petre Mitroi” din Biled şi Liceul Teoretic ”Henri Coandă” din Timişoara.

La Liceul Tehnologic ”Petre Mitroi” din Timiş, şapte elevi au susţinut examenul de Bacaleureat şi niciunul dintre aceştia nu a promovat. La fel, la Liceul Teoretic ”Henri Coandă” din Timişoara unde nicinul dintre cei 14 candidaţi înscrişi la examen nu au promovat.

La polul opus, la două licee din Timişoara, Liceul Teoretic ”Grigore Moisil” şi la Colegiul National ”C.D. Loga” rata de promovare este de sută la sută.

Citește și: Ce înseamnă, de fapt, expresia „de bună seamă”, care a dat bătăi de cap elevilor la BAC Română. Cât de simplu era de înțeles

Situația a fost dezastruoasă și la alte licee din țară, unde numărul elevilor trecuți pe listele de BAC 2023 a fost mai mic de zece. Mai mult, nici măcar aceștia nu au reușit să obțină media minimă necesară pentru a trece examenul.

La Liceul Tehnologic ”Constantin Ianculescu” Carcea din Dolj s-au înscris doar doi candidați, dintre care unul a fost respins, transmite digi24.ro. Situația a fost trasă aproape la indigo și la Liceului Tehnologic ”General de Marină Nicolae Dumitrescu Maican”, din Galați. Pe liste au figurat tot doar 2 elevi - unul nu a obținut nota necesară, iar celălalt nu s-a prezentat.

De asemenea, la Liceul Tehnologic Pucioasa din Dâmbovița din 8 candidați, niciunul nu a luat examenul de bacalaureat. La fel s-a întâmplat și la Liceul Tehnologic Oraș Pătârlagele din Buzău, însă acolo a fost doar un singur absolvent de clasa a 12-a înscris.

Pe lângă aceste cazuri execepționale, nici în Ilfov, lucrurile nu au stat mai bine. Acolo, doar puțin peste 50% dintre absolvenții de clasa a XII-a au reușit să treacă examenul final. În ordine crescătoare, acesta este urmat de județetele Călărași (64%), Giurgiu (65,3%), Hargita (63,7%), Teleorman (64,9%) și Mehedinți (68,3%).

Citește și: Cât durează vacanța de vară 2023 și pe ce dată se întorc elevii la cursuri, conform calendarulului noului anului școlar 2023- 2024

La polul opus, în top 3 județe cu cea mai mare rată de promocare la BAC 2023, se află Cluj, Brăila și Iași, cu un procent de peste 85%, pentru promoția curentă.

Cei care nu sunt mulţumiţi de notele obţinute, pot depune contestaţii, luni, până la orele 18.00. Lucrările vor fi recorectate până în 6 iulie, iar rezultatele finale vor fi afişate în 7 iulie. De asemenea, absolvenții care nu promovează Bacalaureatul, din 17 iulie, se pot înscrie la sesiunea următoare, care se va desfăşura în a doua parte a lunii august.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x