Antena Căutare

Câți bani au primit profesorii pentru a corecta lucrările la BAC 2023. Au existat mii de contestații

În urma grevelor din învățământ, profesorii care s-au implicat în organizarea, supravegherea și corectarea lucrărilor de la Bacalaureat 2023 au primit mai mulți bani decât în 2022.

colaj de imagini cu doi profesori care corecteaza o lucrare si in cealalta poza cineva numara bani romanesti Galerie
În urma grevelor din învățământ, profesorii care s-au implicat în organizarea, supravegherea și corectarea lucrărilor de la Bacalaureat 2023 au primit mai mulți bani decât în 2022. | Shutterstock.com

Sumele au mai fost mari pentru toate cadrele didactice, nu doar pentru profesorii care au corectat lucrările. Cei care au fost asistenți în cadrul probelor scrise au încasat suma de 157 de lei/zi, față de 120 de lei/zi, cât primeau anul trecut.

De asemenea, norma actuală de plată pentru corectarea unei lucrări prevede suma de 18 lei, față de 14 lei cât era în anul 2022.

Asta înseamnă că pentru o lucrare corectată la BAC 2023, cadrele didactice vor fi plătite cu 4 lei mai mult decât în 2022. De asemenea, profesorii asistenți în cadrul probelor scrise ale examenului de bacalaureat au primit cu 37 de lei în plus față de anul trecut.

Citește și: A făcut contestație la Evaluarea Națională după ce a luat 7,85 la română și a avut o surpriză când a aflat nota definitivă

Câți bani au primit profesorii pentru a corecta lucrările la BAC 2023 și ulterior contestațiile

Astfel, pentru implicarea de la bacalaureat 2023, profesorii s-au ales cu sume frumoase. La un calcul simplu, dacă un profesor a reușit să corecteze 50 de lucrări într-o zi, asta înseamnă că primește 900 de lei. În cazul în care corectează 15 lucrări pe zi, i se vor da 270 de lei, iar dacă reușește să verifice 30 de lucrări pe zi, încasează 540 de lei.

Nu sunt singurii bani primiți de cadrele didactice. De exemplu, indemnizația pentru un președinte de comisie de evaluare la Bacalaureat, în centre de evaluare cu peste 750 de candidați, poate ajunge până la 2.895 de lei. Și cei care sunt responsabili cu derularea procesului de supraveghere și monitorizare audio încasează o sumă substanțială: 1.053 lei.

Citește și: Ce note a luat Iuliana Beregoi la BAC. Ce a dezvăluit cântăreața despre planurile ei de viitor

De asemenea, și profesorii din comisiile de contestații pentru examenul de bacalaureat sunt plătiți bine. De exemplu, vicepreședintele încasează 1.579 lei, pe când secretarul - cadrul didactic cu abilități în operarea pe calculator- primește 1.251.

Pentru fiecare lucrare corectată, profesorii evaluatori iau 18 lei. Cei care verifică lucrările pentru examenul de certificare a calificării profesionale a absolvenților învățământului postliceal sunt plătiți cu 16 lei pentru fiecare lucrare scrisă corectată.

După ce vor afla rezultatele finale la BAC 2023, după soluționarea contestațiilor, absolvenții de liceu se pot înscrie la facultate. Detalii despre înscriere și admitere AICI.

Citește și: Povestea impresionantă a femeii care a reușit să ia BAC-ul după 20 de ani. Exemplul de perseverență pe care l-a oferit

Când încep înscrierile la facultate în 2023, conform calendarului de admitere al marilor universități. Ce acte sunt nece... Părinți revoltați la o școală după ce au fost puși să plătească sume exorbitante pentru renovarea clasei, în Capitală...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x