Antena Căutare

Încep înscrierile în clasa pregătitoare. La ce trebuie să se aștepte părinții și cum să procedeze

Monitorul Oficial va publica, pentru anul școlar 2024 - 2025, calendarul de înscriere în clasa pregătitoare.

colaj femeie care umblă într-un teanc de documente și fetiță într-o clasă care face lucru manual Galerie
Încep înscrierile la clasa pregătitoare | Shutterstock

Calendarul de înscriere în clasa pregătitoare urmează să fie publicat în Monitorul Oficial, împreună cu metodologia de înscriere.

Încep înscrierile pentru clasa pregătitoare. La ce trebuie să se aștepte părinții

Ligia Deca a publicat un mesaj pe contul său de Facebook pentru părinții care trebuie să-și înscrie copiii la clasa pregătitoare în anul școlar 2024-2025. Aceștia vor beneficia în acest an și de un telverde.

„Calendarul final de Înscriere în clasa pregătitoare în anul școlar viitor este sintetizat în imaginile de mai jos. Urmează să fie publicat în Monitorul Oficial, împreună cu metodologia de înscriere.

Pentru a veni în sprijinul părinților și al tuturor celor implicați în procesul de înscriere, după publicarea documentelor în Monitorul Oficial vom pune la dispoziția tuturor celor interesați un material cu principalele întrebări și răspunsuri referitoare la înscrierea copiilor la școală.

De asemenea, în perioada înscrierilor și până la sfârșitul acestora, la nivelul fiecărui inspectorat școlar va fi disponibil un număr telverde, unde părinții vor putea suna pentru a primi, gratuit, informațiile de care au nevoie pentru înscrierea copiilor.

Numărul de telefon telverde, data de la care acesta este funcțional și programul de funcționare vor fi comunicate în timp util de fiecare inspectorat școlar”, precizează aceasta.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Potrivit unei surse, pentru anul școlar 2024 - 2025, părinții pot depune cererile de înscriere între 11 aprilie și 14 mai. Școlile vor începe procesarea cererilor pe 14 mai.

Etapele de înscriere

Sunt două etape în procesul de înscriere în clasa pregătitoare.

Prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare

14 - 17 mai 2024: Se va desfășura procesarea cererilor-tip de înscriere și repartizarea copiilor la școala de circumscripție.

20 - 27 mai 2024: Se vor procesa cererile prin care se solicită înscrierea la o altă unitate de învăţământ decât la școala de circumscripţie, pe locurile rămase libere. Admiterea sau respingerea cererilor.

28 mai 2024: Se va face repartizarea la școala de circumscripție a copiilor ai căror părinți au solicitat înscrierea la o altă școală decât școala de circumscripţie, dar nu au fost admiși din lipsă de locuri, şi care au exprimat în această fază opțiunea pentru înscrierea la școala de circumscripție.

29 mai 2024: Se va afişa lista candidaților înmatriculați și a numărului de locuri rămase libere.

A doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare

30 mai 2024: Se va comunica procedura specifică de repartizare a copiilor pe locurile disponibile, după prima etapă de înscriere.

31 mai - 7 iunie 2024: Se vor depune sau transmite cererile de înscriere la secretariatul unității de învățământ aflate pe prima poziție dintre cele trei opţiuni exprimate pentru etapa a doua de către părinții copiilor care nu au fost cuprinşi în nicio unitate de învăţământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă.

10 - 14 iunie 2024: Se vor valida cererile de înscriere la unitatea de învățământ aflată pe prima poziție în opțiunile privind înscrierea copiilor.

17 - 21 iunie 2024: Se vor procesa cererile de înscriere.

21 iunie 2024: Se vor afișa listele finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare.

2 - 6 septembrie 2024: Soluționarea de către inspectoratul şcolar a cererilor părinţilor copiilor care nu au fost încă înscriși la o unitate de învăţământ.

Părinții ai căror copii împlinesc 6 ani până în data de 31 august pot amâna cu un an înscrirea la școală. Însă trebuie să știe că sunt obligați să depună o cerere de amânare, în care să justifice motivele pentru decizia luată, în conformitate proiectul de metodologie de înscriere a copiilor în învățământul primar.

Câte zile libere vor avea elevii în vacanța de Paște 2024. Urmează o punte uriașă!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x