Antena Căutare

Subiectele la Limba română de la Evaluarea Națională 2024, clasa a IV-a, au fost publicate. Ce au avut de rezolvat elevii

Elevii de clasa a IV-a au susţinut astăzi, 21 mai, proba scrisă la Limba română din cadrul Evaluării Naționale 2024. Subiectele au fost pe două numere, iar elevii au avut la dispoziție 60 de minute pentru a le rezolva. Iată care au fost cerințele primite!

Subiectele la Limba română de la Evaluarea Națională 2024, clasa a IV-a, au fost publicate. Cerințele pe care le-au primit elevii Galerie
Subiectele la Limba română de la Evaluarea Națională 2024, clasa a IV-a, au fost publicate. Cerințele pe care le-au primit elevii | Shutterstock

Astăzi, elevii de clasa a IV-a au susţinut primul test din cadrul Evaluării Naționale 2024, anume cel la Limba română. Elevii au avut la dispoziție 60 de minute pentru a rezolva subiectele primite.

Mâine, 22 mai, elevii vor susține proba la Matematică, urmând ca joi, 23 mai, să se desfășoare proba de Limbă maternă pentru cei care aparțin minorităților naționale.

Rezultatele obținute de elevii de clasa a IV-a la Evaluare Națională 2024 nu vor fi afișate și nu vor fi trecute în catalog. Ministerul Educației a transmis că „probele au o structură și caracteristici de evaluare similare celor administrate în anii anteriori”, fiind vorba despre un nivel mediu de dificultate, notează Antena 3 CNN.

Citește și: Elevii și studenții până în 26 de ani pot primi 200 de euro de la Stat. Ce trebuie să facă până pe 20 mai

Articolul continuă după reclamă

Subiectele primite de elevii de clasa a IV-a la Evaluarea Națională 2024

Subiectele primite de elevii de clasa a IV-a au fost pe două numere. Textele suport aparțin autoarei Camelia Albu. La testul 1, elevii au primit textul „Țara piticilor nepricepuți”, în timp ce la testul 2 au primit textul „Țara elfilor neîndemânatici”, adaptări după povestiri de Camelia Albu, potrivit edu.ro.

La ultimul exercițiu, cerința a fost următoarea: „Ești un pitic în Țara Piticilor Pricepuți. Care crezi că ar putea fi numele tău? Redactează, în spațiul de mai jos, un text de șase-opt enunțuri, în care să prezinți numele tău din Țara Piticilor Pricepuți și care sunt motivele pentru care ești numit așa.”

Aici pot fi accesate subiectele primite de elevii de clasa a IV-a la Limba română, la Evaluare Națională 2024:

Citește și: Pedepse dure pentru profesorii care fac meditații cu elevii de la clasă. Anunțul făcut de Ministerul Educației

Cum se desfăşoară testarea de la Evaluare Naţională 2024 pentru clasa a IV-a

Evaluarea Naţională 2024 la clasa a IV-a se desfăşoară în timpul orelor de curs, elevii având la dispoziție 60 de minute pentru rezolvarea subiectelor. Sălile în care se realizează testarea de la Evaluare Naţională 2024 sunt, de regulă, chiar cele în care elevii susţin orele în mod obişnuit.

Totodată, elevii de clasa a IV-a se vor aşeza în bănci aşa cum obişnuiesc, având în vedere că subiectele sunt pe două numere.

Fiecărui elev de clasa a IV-a i se distribuie testul de la Evaluare Naţională 2024, pe care trebuie să îşi noteze numele, prenumele, dar şi unitatea de învăţământ.

Înregistrarea şi monitorizarea timpului de rezolvare a testelor de la Evaluare Naţională se fac de către administratorul de test. Totodată, acesta asigură respectarea ordinii şi a liniştii în sala de clasă în timpul susţinerii testelor de la Evaluare Naţională 2024.

La finalul timpului alocat pentru rezolvarea subiectelor de la Evaluare Naţională, profesorul recuperează testele de la elevi, potrivit Antena 3 CNN.

Calendar Evaluare Națională 2024, clasa a IV-a:

  • 21 mai – Limba Română
  • 22 mai – Matematică
  • 23 mai – Limba maternă

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Mireasa Sezonul 9, 4 iulie 2024. Ștefan crede că Vlad și Liviu sunt influențați de Cristian. Ce alte acuze mai aduce
Mireasa Sezonul 9, 4 iulie 2024. Ștefan crede că Vlad și Liviu sunt influențați de Cristian. Ce alte acuze mai aduce Joi, 04.07.2024, 15:08
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x