Antena Căutare

Enoții și-au făcut apariția în Delta Dunării. Cum arată animalele și de ce apar atât de rar în văzul oamenilor

Recent internauții au lansat în mediul online videoclipuri în care enoții sunt surprinși în Delta Dunării. De obicei aceștia sunt văzuți foarte rar, stând ascunși în stuf, tufărișuri, la baza copacilor și pe malul apei. Iată cum arată animalele și cum s-au comportat în prezența oamenilor.

Imagine cu enoții din Delta Dunării
Enoții și-au făcut apariția în Delta Dunării. Cum arată animalele și de ce apar atât de rar în văzul oamenilor | TikTok @casabadeamurighiol

Enoții sunt animale simpatice care seamănă cu bursucii, câinii și ratonii la un loc. În mod normal, acestea sunt foarte sperioase și fug atunci când simt prezența omului, însă imaginile surprinse recent de internauți au dovedit contrariul în cazul câtorva exemplare.

Deși enoții seamănă foarte bine cu ratonii, s-a dovedit că, în ciuda formei de ochelari de la ochi și a smocurilor de blană din zona obrajilor, aceștia nu au legătură cu aceste animale sub nici o formă.

Totodată, deși enotul nu seamănă deloc cu o vulpe, se pare că cercetătorii au stabilit că din punct de vedere evolutiv și morfologic, acesta este mult mai aproiat de această specie decât de oricare alt animal.

Citește și: Descoperirea uluitoare pe care au făcut-o niște tăietori de lemne în interiorul unui copac. Ce este „creatura” pe care au găsit-o

Enoți prietenoși surprinși în Delta Dunării

Pe contul de TikTok al unui internaut au fost postate mai multe videoclipuri prin care utilizatorii platformei pot vedea câteva exemplare de enoți superbe. Imaginile sunt foarte rare, deoarece enoții sunt animale sălbatice care se feresc de oameni de fiecare dată când simt prezența acestora.

Faptul că această familie de enoți a putut fi filmată atât de aproape l-a surprins și pe bărbat, dar și pe cei din comentarii. Frumusețea lor este una aparte, iar posibilitatea de a fi admirați este destul de rară. Iată mai jos cât de simpatice sunt animăluțele din Delta Dunării.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: O femeie a comandat salată la restaurant, dar a găsit o bucată de carne neobișnuită. Ce descoperire „dezgustătoare” a făcut

Enoții trăiesc în sud-estul țării și în Delta Dunării și reușesc să-și dezvolte familii doar în cazul în care șacalii nu îi vânează. Aceste animale sunt canide și omnivore în același timp, acest aspect însemnând că se hrănesc cu mamifere mici, reptile, insecte, amfibieni, pești, moluște, dar și cu fructe, rădăcini și semințe.

Vizibil înfometați, enoții au reușit să treacă peste frica lor cea mai mare și au îndrăznit să se apropie de om mai mult decât și-ar fi putut imagina.

Fiind o specie pe cale de dispariție în Delta Dunării, deoarece este foarte des vânată de către șacali, aparițiile rare îi încântă pe cei care au ocazia să îi vadă măcar o data în viață, mai ales ținând cont de faptul că sunt extrem de sperioși.

Cu toate acestea, din cauza lipsei de hrană, enoții își pot schimba comportamentul fiind mai prietenoși și blânzi în prezența oamenilor. Mirosul mâncării îi apropie destul de mult de pescari, dorind să obțină provizii pentru iarnă.

Citește și: A auzit un sunet straniu în cotețul cu găini și s-a repezit să vadă ce e. Creatura bizară, dispărută de secole, peste care a dat

Aceste animale sunt singurele dintre speciile canide care hibernează pe timpul iernilor grele. Pentru ca enoții să rezite temperaturilor scăzute și înghețului, aceștia trebuie să acumuleze cantități considerabile de grăsime cu câteva luni bune înainte.

Citește și: Localnicii n-au știut dacă au găsit o sirenă sau un animal bizar, așa că au îngropat corpul de teama unui blestem. Ce zic experții

Creatura care a uimit o lume întreagă. Se credea dispărută din anul 1936, dar și-a făcut din nou apariția pe o plajă din... Târgul de Crăciun din Piața Constituției a provocat cozi interminabile. Cât timp s-a așteptat pentru o tură cu roata pan...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x