Antena Căutare

2,5 milioane de americani nu au curent electric, la cinci zile de la trecerea uraganului Sandy

Aproape 2,5 milioane de clienti (locuinte, firme, colectivitati) nu aveau in continuare curent electric pe Coasta de Est a Statelor Unite, la cinci zile de la trecerea Uraganului Sandy, a anuntat sambata Departamentul american de Energie (DoE), informeaza AFP.

"Sambata, la ora locala 14.00 (20.00, ora Romaniei), 2.497.421 de clienti nu aveau energie electrica in statele afectate" de furtuna, a precizat Biroul de furnizare a energiei (OE) pe site-ul sau de Internet.

Din totalul de 8,5 milioane de abonati privati de electricitate imediat dupa uragan, sase milioane au din nou curent, precizeaza comunicatul.

Statul cel mai afectat este New Jersey, unde 1,2 milioane de clienti nu au curent, urmat fiind de statul New York (871.161 de clienti), Pennsylvania (153.695) şi Connecticut (132.805).

Devastatorul Uragan Sandy, care a lovit Statele Unite luni, a lasat in urma peste 100 de morti şi a provocat pagube estimate la pana la 50 de miliarde de dolari.

Sursa: Antena3.ro

Patru nave chineze au intrat in apele teritoriale ale Japoniei, la doua zile dupa un incident asemanator... Asistenta medicala Claudia Roman, laudata de Barack Obama! A salvat mai multi bebelusi de la un spital din New York...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x