Antena Căutare

Asistenta medicala Claudia Roman, laudata de Barack Obama! A salvat mai multi bebelusi de la un spital din New York

Din tragediile provocate de uraganul Sandy s-au nascut si eroi. Oameni al caror instinct a fost sa salveze cat mai multe vieti, cu orice risc. Este si cazul asistentei medicale Claudia Roman. Datorita ei si colegelor ei, bebelusii din sectia de terapie intensiva a unui spital din New York sunt acum in viata. Iar curajul Claudiei a fost laudat de presedintele Barack Obama.

Pentru 60 de milioane de americani, uraganul Sandy a insemnat iadul pe Pamant. Inundatii, incendii si teroare. Iar misiunile de salvare au fost pe masura tragediei. Unele dintre ele, chiar la limita. Este cazul interventiei de la centrul medical Langone, din New York.

Asistentele tocmai se pregateau sa schimbe tura. Printre ele, si Claudia Roman. Brusc, in cladirea spitalului s-a facut bezna. Uraganul provocase o uriasa pana de curent, iar toate aparatele care tineau in viata bebelusi prematuri, cu probleme de respiratie sau cu afectiuni cardiace, s-au oprit. A fost un soc total. Fiecare a alergat la bebelusul de care se ocupa, ca sa se asigure ca e bine.

Ramasera doar pe baterii, aparatele nu puteau tine copiii in viata pentru mult timp. Bebelusii, unii sub doua kilograme, trebuiau evacuati de urgenta, fara a fi deconectati. Si, cum lifturile nu functionau, asistentele nu puteau sa ii duca decat in brate, pe scari, de la etajul noua. Asistenta Claudia Roman povesteste ca drumul era luminat doar cu lanterne si telefoane. Abia vedea pe unde pasea.

O imagine, in care una dintre asistente e transportata catre ambulanta fara a lasa bebelusul din brate, a impresionat America. Claudia Roman si colegele ei au fost laudate chiar de presedintele Barack Obama. Le-a dat drept exemplu de curaj.

In bezna adusa de aceasta furtuna am putut vedea si tot ce e mai stralucitor in America: asistentele de la spitalul NYU, ducand in brate nou-nascuti fragili, pentru a fi in siguranta”, a spus Barack Obama.

Dar pentru noile eroine ale Americii, nimic nu se compara cu lacrimile de multumire ale parintilor bebelusilor salvati.

2,5 milioane de americani nu au curent electric, la cinci zile de la trecerea uraganului Sandy... O noua iarna grea! Cosmarul alb se va muta in sud-vestul Romaniei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x