Antena Căutare

23 aprilie - doliu național în Sri Lanka. Cine se află în spatele atacurilor cu bombă

23 aprilie - doliu național în Sri Lanka. Cine se află în spatele atacurilor cu bombă. Cel puțin 290 de persoane au murit și alte câteva sute au fost rănite în atacurile cu bombă de la biserici hoteluri, în Duminica Paștelui.

23 aprilie - doliu național în Sri Lanka. Cine se află în spatele atacurilor cu bombă Galerie
23 aprilie, doliu national in sri lanka

23 aprilie 2019 - doliu național în Sri Lanka. Cine se află în spatele atacurilor cu bombă. Cel puțin 290 de persoane au murit și alte câteva sute au fost rănite în atacurile cu bombă de la biserici hoteluri, în Duminica Paștelui.

O grupare islamistă locală este responsabilă pentru atentatele teroriste de duminică, soldate cu moartea a cel puţin 290 de persoane şi rănirea altor câtorva sute, este declarația reprezentanţilor Guvernului din Sri Lanka, potrivit Le Figaro.

23 aprilie - doliu național în Sri Lanka. Cine se află în spatele atacurilor cu bombă

Atentatele coordonate din duminica Paştelui care au lovit mai multe biserici şi hoteluri, au fost comise de şapte atacatori sinucigaşi care fac parte dintr-o grupare islamistă locală denumită National Thowfeek Jamaath, a anunţat luni un oficial guvernamental.

Toţi cei şapte atacatori sunt cetăţeni din Sri Lanka, dar autorităţile suspectează că aceştia ar avea legături cu alte grupări islamiste din afara ţării, a declarat ministrul Sănătăţii, Rajitha Senaratne.

Atentat în Sri Lanka: Imaginile terorii! Primele imagini ale atentatului cu bombă (Video)

Președintele statului Sri Lanka, Maithripala Sirisena, a declarat stare de urgență în toată țara, care va intra în vigoare de mâine, pentru prevenirea altor atacuri teroriste. De asemenea, șeful statului a declarat ziua de 23 aprilie 2019 drept zi de doliu național în memoria victimelor atentatelor din Duminica Paștelui.

23 aprilie - doliu național în Sri Lanka. Cine se află în spatele atacurilor cu bombă

Ministerul Sănătății, Rajitha Senaratne, a anunțat cine se află în spatele atacurilor: un grup local de teroriști, cu ajutorul unei ”rețele internaționale”. ”Nu credem că aceste atacuri au fost duse la bun sfârșit de un singur grup. A fost o rețea internațională, fără de care aceste atentate nu ar fi existat”, a declarat acesta.

Autoritățile din Sri Lanka au cerut ajutorul altor state pentru investigarea acestor atacuri. ”Serviciile de informații indică faptul că anumite organizații terioriste din afară i-au ajutat pe teroriștii locali”, se arată într-un comunicat oficial.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și:

Mesajul Patriarhului Daniel, după atacul terorist din Sri Lanka: ”Expresia cea mai crudă a violenței"

surse: mediafax, elciudadano.cl

Teroarea nu se mai termină! A avut loc o nouă explozie în Sri Lanka, în apropierea unei biserici! Bilanțul atacurilor a ... Mesajul Patriarhului Daniel, după atacul terorist din Sri Lanka: ”Expresia cea mai crudă a violenței"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x