Antena Căutare

A murit fostul premier rus Viktor Cernomirdin

Fostul premier rus Viktor Cernomirdin a murit miercuri la varsta de 72 de ani, informeaza agentiile ruse citate de AFP. Cernomirdin a fost unul dintre oamenii politici cei mai influenti din Rusia in timpul presedintelui Boris Eltin, detinand functia de prim ministru din 1992 pana in 1998.

Fostul premier s-a remarcat in iunie 1995, in timpul luarii de ostatici sangeroase de la spitalul din Budennovsk care s-a soldat cu 150 de morti. El a gstionat intr-un mod soectaculos criza, fiind permanent in contact telefonic cu atacatorii.

Cernomirdin a mai detinut si functiile de presedinte al Consiliului de administratie al gigantului rus Gazprom si cea de ambasador al Rusiei in Ucraina.

In urma cu un an, in timpul crizei relatiilor ruso-ucrainene, Cernomirdin a fostla un pas de a deveni persona non grata in Ucraina din cauza declaratiilor sale, considerate "neprietenoase" de catre Kiev.

Ultimul zbor al navetei Discovery, amanat pentru a treia oara... Mahmoud Ahmadinejad: Rusia a vandut Iranul Statelor Unite...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x