Antena Căutare

A treia noapte de revolte la Londra: magazine devastate si masini incendiate

Noi confruntari violente au loc luni seara, pe strazile Londrei, intre grupuri de protestatari si politisti. Mai multe bande de tineri au devastat magazine si au incendiat masini. Este a treia noapte de revolte la Londra, dupa ce politistii au impuscat mortal un tanar, in Tottenham.


O adevarata rascoala a izbucnit la Londra, sambata ,dupa ce un barbat a fost ucis de politisti in imprejurari neclare. Trei masini de patrulare, un autobuz etajat si chiar o intreaga cladire au fost incendiate in apropierea unei sectii de politie. Opt politisti raniti au fost internati in spital.

Unitatile speciale trimise sa restabileasca ordinea au fost intampinate, si ele, cu sticle si artificii.

Cativa participanti la manifestatia initiala le-au declarat, speriati, ziaristilor ca s-au retras deoarece situatia era haotica si se simteau ca in mijlocul unui razboi.

Revolta a izbucnit in fata sectiei de politie din cartierul Tottenham. Protestatarii au cerut sa afle adevarul despre moartea unui localnic, tata a patru copii. Acesta a fost ucis, joi, intr-un schimb de focuri in care un politist a fost si el ranit.

Primarul Londrei si alti demnitari au facut apel la calm. Situat in nordul Londrei, la mare distanta de obiectivele turistice, cartierul Tottenham este considerat una din cele mai sarace zone urbane din Anglia.

Protestele violente s-au extins si in cea de-a doua noapte, si in alte parti ale capitalei britanice, ca Enfield, langa Tottenham, si Brixton, in sudul Londrei.

Cel putin 160 de persoane au fost arestate de la inceputul violentelor la Tottenham, peste 100 de persoane fiind arestate in noaptea de duminica spre luni si luni dimineata.

sursa: Antena3

foto: Intact Images

UPDATE! Lupte de strada la Londra: 26 de politisti raniti si 42 de persoane arestate... A murit "Soarecele alb", una dintre cele mai cunoscute spioane. Ar fi implinit 99 de ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x