Antena Căutare

Aceasta este țara în care mamele își omoară bebelușii pe bandă rulantă: "Nu pot să am un bebeluș acum, sunt în ultimul an de liceu"

Ți se face pielea de găină! Aceasta este țara în care numărul pruncilor omorâți înainte de a se naște este mai mare decât numărul bebelușilor care se nasc:

Ți se face pielea de găină! Aceasta este țara în care numărul pruncilor omorâți înainte de a se naște este mai mare decât numărul bebelușilor care se nasc: "În mod normal, mă protejez, dar uneori uit"

Din păcate, Groenlanda este țara în care numărul avorturilor depășesc numărul nașterilor.

"Nu trebuie să mă gândesc de două ori, am vorbit deschis despre avort, îmi amintesc că ultima dată când am făcut avort, le-am spus tuturor prietenilor și familiei mele", spune pentru BBC , Piia, o tânără în vârstă de de 19 ani. În ultimii doi ani, Piia a trecut prin cinci avorturi.

Aceasta afirmă că „În mod normal, mă protejez, dar uneori uit. Nu pot să am un bebeluș acum, sunt în ultimul an de liceu".

Piia nu este singura persoană care gândește și procedează așa. Începând cu 2013 s-au înregistrat 700 de nașteri și 800 de avorturi pe an, potrivit informațiile primite din partea autorităților.

Posibilele cauze ale avorturilor în Groenlanda

Groenlanda este cea mai mare insulă din lume, dar are o populație foarte mică: 55.992 de persoane, potrivit statisticilor oficiale din ianuarie 2019. Mai mult de jumătate din femeile însărcinate, aleg să facă întrerupere de sarcină. Din această cauză rezultă un raport de 30 de avorturi la 1.000 de femei însărcinate.

Spre deosebire de Groenlanda, în Danemarca au loc 12 avorturi la 1.000 de femei însărcinate. Deși Groenlanda are oficial propriul său guvern, aceasta rămâne un teritoriu dependent de Danemarca. Dificultățile economice, existența condițiilor precare și lipsa educației pot fi factori care contribuie la faptul că indicele este ridicat, însă acest lucru nu explică deloc acest fenomen care are loc într-o țară în care contraceptivele sunt gratuite și accesibile tuturor.

În multe țări, chiar dacă avortul este legal și liber, aceasta opțiune poate provoca traume pe viață femeilor care recurg la ea.

În Groenlanda, lucrurile nu stau așa. Multe femei nu văd sarcina nedorită, deci avortul, ca pe un lucru de care să se rușineze.

De asemenea, în Groenlanda există o zi destinată discuțiilor despre avort: “În Groenlanda, dezbaterile despre avort nu reprezintă un subiect tabu, cum de asemenea, nici sexul înainte de căsătorie sau nașterile în afara căsătoriei nu sunt un secret.

Care ar putea fi cele 3 motivele pentru care numărul avorturilor este atât de ridicat

"Metodele contraceptive sunt gratuite și ușor de obținut, dar nu mulți dintre prietenii mei le folosesc", spune Piia.
Stine Brenoe este o asistentă medicală care lucrează în Groenlanda și a cercetat avortul timp de mai mulți ani: "Aproape 50% dintre femeile pe care le-am intervievat spun că au avut cunoștințe despre metodele contraceptive, dar mai mult de 85% nu le-au folosit sau au făcut-o incorect", explică ea.

Ea consideră că alcoolul poate fi unul dintre motivele sarcinilor nedorite: "Atât bărbații, cât și femeile uită să folosească metodele contraceptive când se află sub influența alcoolului", spune ea pentru BBC.

Hermannsdottir, cercetător care a studiat îndeaproape problema nașterilor și a avorturilor, afirmă că există trei motive care pot explica gestul femeilor de a nu se proteja: în primul rând, pentru că își doresc un copil, în al doilea rând, viața femeilor afectată de violență și alcool, viață care le poate tulbura memoria și uită să folosească antoconcepționale și pentru că mulți bărbați refuză să folosească prezervative.

Citește și: Cel mai mare mister al lumii dezlegat cu ajutorul cuvântului românesc „OMOR” : „Este despre sex și cum se face un avort

Bătaie în avion! Pasageri ai unei aeronave s-au lovit în timpul zborului. Atenție, imagini ce vă pot afecta emoțional! -... Au mers la o clinică stomatologică britanică să se trateze, iar după trei luni au primit scrisori înfiorătoare! „Este de...
Mini Paris Brest cu căpșuni, mici bijuterii culinare pentru deliciul celor dragi
Dacă nu mai știi cu ce să-ți surprinzi persoanele iubite în materie de desert, îți oferim...
Horoscopul zilei de 9 februarie 2023. Racii sunt presați de timp. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 9 februarie 2023 îi sfătuiește pe nativii din zodiac să se bazeze mai...
Parteneri
3 zodii care au șansa să-și găsească sufletul pereche în prima jumătate a lunii februarie. Ce spun specialiștii
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x