Antena Căutare

Afacere ruseasca: carcase de avioane MiG-31cu, la 5 dolari in loc de 3,9 milioane

Un fost oficial rus a fost acuzat pentru vanzarea in 2007 a unor avioane MiG-31 Foxhound, fara motoare si armament, la pretul de 153 de ruble (5 dolari), desi acestea valorau 3,9 milioane de dolari.

Dosarul a fost deschis in vara anului trecut, iar frauda a fost descoperita in timpul unui control asupra vanzarii unor piese de la uzina Sokol Aircraft din orasul Nijni Novgorod. Angajatul, care respinge acuzatiile, risca o pedeapsa cuprinsa intre cinci si zece ani de inchisoare.

Conform Procuraturii, in perioada octombrie 2006 - iulie 2007, persoane neidentificate din cadrul departamentului local al rezervelor de stat au inclus ilegal carcasele de MiG-31, fara motoare si armament, intr-o lista de obiecte scoase la vanzare.

Ca urmare, avioane supersonice de interceptare cu raza lunga de actiune, care nu ar fi trebuit vandute, au fost achizitionate de o firma-fantoma, care nu avea autorizatie pentru tranzactii cu armament.

In plus, pretul carcaselor a fost mult subevaluat de o companie locala de evaluare. Conform raportului intocmit de aceasta, pretul unei carcase era estimat la 153 de ruble (5 dolari), iar aceasta a fost vanduta chiar la pretul de pornire. in realitate, o astfel de carcasa de avion costa aproximativ 116 milioane de ruble (3,9 milioane de dolari).

Sursa: www.jurnalul.ro

Tancuri israeliene au intrat in Fasia Gaza... Silvio Berlusconi, amenintat cu un glont trimis in plic...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x