Antena Căutare

Alerta maxima in Egipt: Autoritatile egiptene au taiat accesul la internet

Cu cateva ore inaintea manifestatiilor de protest impotriva regimului presedintelui Hosni Mubarak, prevazute a avea loc dupa rugaciunea de astazi, autoritatile egiptene au taiat in accesul la internet in capitala Cairo si zonele limitrofe

Egiptul a facut ceea ce nenumarati specialisti au considerat multa vreme imposibil pentru un stat cu o economie bazata aproape in totalitate pe internet: s-a deconectat complet de la internet pentru a reduce protestele la tacere.

Potrivit Associated Press, citata de Agerpres, niciunul dintre cei patru furnizori principali de internet din Cairo: Link Egypt, Vodafone/Raya, Telecom Egypt si Etisalat Misr nu functiona in aceasta dimineata, iar accesul la internet de pe laptopuri si telefoane mobile era blocat.

Nu au mai fi putut trimise mesaje prin intermediul retelelor de socializare Twitter si Facebook. Pana si site-ul guvernului egiptean si cel al ambasadei SUA la Cairo au fost blocate.

Un purtator de cuvant al presedintelui Mubarak a reamintit avertizarea Ministerului de Interne de a lua "masuri decisive" impotriva protestelor care au fost organizate in cea mai mare parte prin intermediul internetului.

Autoritatile egiptene au decis sa taie accesul la internet in momentul in care grupurile de opozitie, printre care si Fratii Musulmani, se pregateau sa participe la manifestatiile "de manie" prevazute pentru vineri in mai multe orase din tara. Valul de manifestatii impotriva puterii a facut deja sapte morti, cinci manifestanti si doi politisti, precum si zeci de raniti, mentioneaza AFP.

Manifestatiile au inceput marti in Egipt. Ele sunt cele mai importante de la venirea la putere a presedintelui Hosni Mubarak, in 1981.

Sursa: jurnalul.ro

Foto: globalvoicesonline.org

Melescanu: Neadoptarea rapoartelor Bulgariei pe Schengen afecteaza si Romania... UPDATE! Raportul Romaniei privind Schengen a fost adoptat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x