Cercetătorii americani aruncă vina pe europeni! „De acolo a venit coronavirusul, nu din Asia”. Ce a declanșat dezastrul la New York

Coronavirusul a ajuns în New York din Europa, nu din Asia, susține o echipă de cercetători americani care ar fi demonstrat că noul virus a început să circule în metropola americană la mijlocul lunii februarie.

Coronavirusul a ajuns în New York din Europa, nu Asia

Pixabay

„Majoritatea este clar una europeană”, susține Harn van Bakel, un genetician al Școlii de Medicină Icahn de la Mount Sinai.

De asemenea, o echipă a Școlii de Medicină Grossman a Universității New York (NYU) a ajuns la concluzii izbitor de similare, în pofida analizării unui grup diferit de cazuri de infectare cu COVID-19, scrie The New York Times.

Ambele echipe au analizat genomul coronavirusului care a infectat cetățenii din New York începând cu mijlocul lunii martie.

Citește și: Primul semn al agravării bolii dată de COVID-19. Când trebuie să ajungi de urgență la spital

Amânarea restricțiilor de călătorie a declanșat dezastrul la New York

Cercetările lor au descoperit o răspândire necunoscută a virusului care ar fi putut fi detectată dacă programe de testare mai agresive ar fi fost implementate din timp.

De asemenea, primele restricții de călătorie au fost impuse cetățenilor care călătoriseră în China, iar pentru europeni restricțiile au venit destul de târziu, după 11 martie.

  • În 31 ianuarie, președintele Donald Trump le-a interzis cetățenilor străini să intre în țară dacă au fost în China în ultimele două săptămâni.
  • În acest timp, Italia nu a instaurat măsuri de izolare și carantină până în a doua jumătate a lunii februarie, iar interdicția de a intra în Statele Unite a fost extinsă și asupra majorității cetățenilor europeni de abia în 11 martie.
Parteneri
Dieta mediteraneană: principii, alimente permise și riscuri
Dieta mediteraneană este un regim alimentar bogat în ingrediente precum fructe, legume, cereale integrale și grăsimi sănătoase. Specialiștii în nutriție o recomandă drept o dietă delicioasă și hrănitoare. Aceasta are o mulțime de beneficii pentru sănătate.
Catine.ro
Ultimele știri