Antena Căutare

Primul semn al agravării bolii dată de COVID-19. Când trebuie să ajungi de urgență la spital

Frica de a nu fi infectați cu coronavirus ne-a făcut pe mulți să tresărim la primul strănut, ori la un episod trecător de tuse. Tocmai de aceea, medicii vin constant cu noi explicații despre simptomele unei infecții severe cu COVID-19.

Primul semn al agravării bolii dată de COVID-19. Când trebuie să ajungi de urgență la spital
Primul semn al agravării bolii dată de COVID-19 | Pixabay

Pentru mulți pacienți cu coronavirus, simptomele sunt ușoare la debutul bolii. În primele zile, un pacient tipic poate prezenta febră, tuse uscată, respirație, durere musculară sau oboseală. Dacă simptomele se înrăutățesc, asta se întâmplă, de regulă, după 5 - 10 zile de la debutul bolii, scrie Business Insider.

În medie, pacienții din Wuhan și Wenzhou, China, care au ajuns la spital au avut nevoie de spitalizare după aproximativ o săptămână de simptome, iar 3 zile mai târziu, starea unora dintre ei a devenit critică încât au fost transferați la Terapie Intensivă, unde au fost intubați.

Citește și: Este posibil să fi avut coronavirus și să nu știu? Doi experți din SUA explică la ce trebuie să fii atent

Având în vedere această evoluție, medicii bănuiesc că prima săptămână de infecție ar putea fi esențială pentru a determina dacă un caz poate deveni sever .

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Potrivit acesteia, primul și cel mai important semn al agravării boli este dispneea. Adică dificultatea de respirație.

► Sună după ajutor dacă nu poți rosti o frază până la capăt pentru că rămâi fără aer!

Chiar și așa, nu toți pacienții cu dispnee vor face forme grave ale bolii, dar trebuie evaluați de un medic, fie și telefonic. Internați vor fi doar cei care au nevoie de ajutor ca să respire.

Citește și: Ce rol au animalele de companie în transmiterea coronavirusului? Medicul veterinar Dan Lescai: „Dacă era adevărat, situația epidemiologică era infinit mai gravă”

Prin urmare, Dr. Megan Coffee le cere pacienților să fie vigilenți și să caute semnele care le arată cât de gravă e dispneea de care suferă. Astfel, dacă obosești foarte tare când traversezi o cameră sau urci un șir de trepte și nu poți să duci o frază până la capăt din cauza dificultăților de respirație, atunci dispneea e severă și trebuie să suni la Ambulanță.

”Eu unde nasc?” Anunț de ultimă oră pentru gravidele măcinate de întrebări, după ce au rămas fără controale și fără anal... Un accident casnic neobișnuit. Motivul pentru care un tânăr a ajuns la Urgențe i-a uimit și pe medici...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x