Antena Căutare

Angela Merkel împlinește 65 de ani. 9 curiozități despre cea mai puternică femeie din lume

Angela Merkel împlinește 65 de ani. Comparată deseori cu „Doamna de fier” a Angliei, Margaret Thatcher, Angela Merkel a fost desemnată timp de 9 ani ”cea mai puternică femeie din lume”, de către revista Forbes

Angela Merkel împlinește 65 de ani. 9 curiozități despre cea mai puternică femeie din lume Galerie
Angela Merkel goala

Angela Merkel împlinește 65 de ani. Comparată deseori cu „Doamna de fier” a Angliei, Margaret Thatcher, Angela Merkel a fost desemnată timp de 9 ani ”cea mai puternică femeie din lume”, de către revista Forbes

Angela Merkel, aflată timp de 14 ani la conducerea Germaniei, a consolidat poziția țării sale drept una dintre principalele puteri din Europa. fiind declarată în repetate rânduri cea mai puternică femeie din lume.

Fiică de pastor, Angela Merkel s-a născut la Hamburg, pe 17 iulie 1954. Angela Dorothea, născută Kasner, era mare admiratoare a Ecaterinei a II-a a Rusiei și a fost un copil înzestrat pentru rusă şi matematică.

Ajunsă doctor în chimie cuantică și licențiată în fizică, Angela Merkel și-a început cariera politică la căderea Zidului Berlinului.

La data de 22 noiembrie 2005, Angela Merkel a fost aleasă, de către Bundestag, Parlamentul german, prima femeie cancelar din istoria Republicii Federale Germania, înlocuindu-l pe Gerhard Schrőder.

Angela Merkel împlinește 65 de ani. 9 curiozități despre cea mai puternică femeie din lume

Angela Merkel tinerete

Un deceniu în topul celor mai puternice femei din lume

Angela Merkel a fost aleasă din nou de revista Forbes, în anul 2014, cea mai puternică femeie din lume. Merkel a fost timp de 10 ani în topul celor mai influenți oameni din lume, de nu mai puţin de 9 ori fiind pe primul loc, din cele 11 ediţii din istoria clasamentului.

Angela Merkel a visat să devină patinatoare

Pentru că atunci când Angela Merkel era copil, în Germania sportul era foarte bine reprezentat, patinajul artistic aflându-se la loc de cinste, aceasta visa să devină patinatoare. Fascinată de agilitatea și eleganța patinatoarelor, micuța Angela Dorothea spera să fie una dintre ele atunci când se va face mare.

Totuși, în ceea ce privește sportul, recunoaște că nu a fost mereu foarte curajoasă. Pe când avea nouă ani şi se afla la ora de sport, Angela Merkel a stat nemişcată timp de 45 de minute pe trambulină, gândidu-se dacă să sară în piscină sau nu, pentru că îi era teamă.

Beția de la majorat, ”cea mai mare eroare”

Întrebată care este cea mai eroare pe care a făcut-o de-a lungul vieții, Angela Merkel a declarat, spre surprinderea tuturor, că cea mai mare mare eroare a tinereţii sale a fost să se îmbete cu lichior de cireşe, la vârsta de 18 ani.

Angela Merkel, adeptă a nudismului?

O fotografie veche, cu trei femei tinere dezbrăcate, care ies din apă, a făcut înconjurul lumii în doar câteva ore. Imaginea misterioasă a apărut pe internet, cu explicaţia ,,Merkel – dezbrăcată", şi a fost dată mai departe, stârnind stupoarea internauţilor. Ba, mai mult, la momentul respectiv, s-a speculat chiar că fotografia ar fi fost făcută pe o plajă din Costinești.

Angela Merkel împlinește 65 de ani. 9 curiozități despre cea mai puternică femeie din lume

Merkel goala

Totuși, nici veridicitatea pozei și nici locația nu au fost cu adevărat confirmate, foarte multă lume fiind de părere că fotografia este trucată. Asta din cauza contrastului foarte mare dintre imaginea tinerei de atunci și felul în care este privită astăzi ”doamna de fier a Germaniei”.

A refuzat să facă parte din serviciile secrete, pentru că ”nu știe să țină un secret”

Angela Merkel a refuzat un job în serviciile secrete germane (Stasi în germană). La finalul anilor 1970 a aplicat pentru o slujbă de asistent-universitar la o facultate de inginerie, iar în schimb i s-a oferit slujba de agent al serviciilor secrete.

Angela Merkel a refuzat, spunând că nu ar putea sa ţină un secret, fiind prea vorbăreaţă. Dacă ar fi acceptat-o, ar fi fost imposibil pentru ea să aibă cariera politică de acum, pentru că în Germania nu sunt permise asocieri ale politicienilor cu servciile secrete.

Cel de-al doilea soț al Angelei Merkel, poreclit ”Fantoma de la Operă”

Joachim Sauer, soţul cancelarului german, este profesor la Universitatea din Berlin şi nu obişnuieşte să iasă în public alături de Angela Merkel. De asemenea, este renumit pentru că preferă să-şi plătească bilete de avion, decât să profite de faptul că soţiei sale îi sunt puse la dispozitie avioane private şi să călătorească alături de ea. În urma interesului său pentru operă, dar şi pentru faptul că preferă să stea în umbră, presa germană l-a poreclit „Fantoma de la Operă”

Angela Merkel a mai fost căsătorită o dată, cu fizicianul Ulrich Merkel, al cărui nume l-a păstrat și după divorțul care a avut loc în 1982. După divorţul de primul soţ, Merkel a locuit o perioadă ilegal într-un apartament din apropierea unei gări.

Angela Merkel a vizitat de 3 ori România

Angela Merkel a vizitat Bucureştiul pentru prima dată în aprilie 2008, cu prilejul summit-ului NATO.

A doua oară când cea mai puternică femeie din lume a pășit pe plaurile mioritice a fost a 12 octombrie 2010, când Angelei Merkel i-a fost acordat titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj, pentru „contribuţia de importanţă istorică la unificarea europeană şi pentru rolul de importanţă mondială jucat în înnoirea cooperărilor internaţionale”. Cu acel prilej, ea s-a întâlnit cu preşedintele Traian Băsescu şi cu premierul Emil Boc.

Angela Merkel împlinește 65 de ani. 9 curiozități despre cea mai puternică femeie din lume

Angela Merkel Sibiu

De asemenea, Merkel, s-a aflat, la 9 mai 2019, la summit-ul de la Sibiu, organizat de preşedinţia română a Consiliului UE.

Citește și: Declarația de la Sibiu: Cele 10 promisuni ale liderilor europeni, în România

De ce tremură Angela Merkel?

De ce tremură Angela Merkel? Aceasta este întrebarea pe care și-au pus-o milioane de oameni în ultima perioadă. Ba chiar, în Germania au fost realizate numeroase sondaje cu privire la starea de sănătate a Angelei Merkel.

Asta după ce Angela Merkel a provocat îngrijorare, în ultimele săptămâni, când a fost cuprinsă - în trei rânduri - de tremurat în cursul unor ceremonii oficiale.

Angela Merkel împlinește 65 de ani. 9 curiozități despre cea mai puternică femeie din lume

Tremurat Angela Merkel

59% dintre persoanele intervievate consideră că aceste crize ţin doar de sfera „privată“ a cancelarului și nu ar trebui să fie discutate în public.

Alte 34% dintre persoanele chestionate consideră, dimpotrivă, că este vorba despre o informaţie de interes public și ar trebui clarificată promblema tremuratului Angelei Merkel.

Cancelarul german a dat asigurări cu privire la starea sa de sănătate şi a subliniat că se simte „foarte bine“. Ea a atribuit incidentul unei reacţii psihosomatice legate de o anxietate. Tabloidul Bild scrie că Merkel a efectuat examene medicale aprofundate - mai ales de sânge -, după prima sa criză, produsă la 18 iunie, în timpul primirii noului preşedinte ucrainean Volodimir Zelenski. Ea a atribuit atunci acest incident unei deshidratări cauzate de căldura puternică existentă la Berlin la vremea respectivă.

Citește și: Angela Merkel a fost surprinsă pentru a treia oară în ultimele săptămâni tremurând la un eveniment public

Teama de câini a Angelei Merkel, exploatată de Vladimir Putin?

Angela Merkel a recunoscut că se teme de câini, după ce în 1995 a fost muşcată de unul. În vizitele sale în Rusia, Vladimir Putin a încercat să o intimideze pe Merkel folosindu-şi câinii. Sau, cel puțin, asta vehiculează presa străină.

Sudanul e aproape de pace. Armata şi civilii semnează un acord pentru împărţirea puterii... A murit Andrea Camilleri, unul dintre cei mai populari scriitori italieni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x