Antena Căutare

Aproape 2.000 de lei, în mână, pentru cei care acceptă să li se facă vaccinul anti-coronavirus. Ce criterii trebuie îndeplinite pentru a deveni „cobai” plătit

Laboratoarele de cercetare caută voluntari. Cei care acceptă să fie injectați cu noul vaccin împotriva coronavirusului ar putea primi până la 2.000 de lei.

Aproape 2.000 de lei, în mână, pentru cei care acceptă să li se facă vaccinul anti-coronavirus. Ce criterii trebuie îndeplinite pentru a deveni „cobai” plătit
Aproape 2.000 de lei, în mână, pentru cei care acceptă să li se facă vaccinul anti-coronavirus | Profimedia

Britanicii se implică activ în dezvoltarea unui vaccin anti-coronavirus. Guvernul a alocat 22,5 milioane sterline pentru programele începute la Imperial College London.

În următoarele zile va începe testarea pe oameni. Cei de la Oxford University sunt în aceeași etapă a finalizării unui vaccin împotriva COVID-19.

Pentru a putea începe noua etapă a studiului, Imperial College London recrutează voluntari la Londra, Bristol şi Southampton. Cei care doresc sî participe o pot face online.

Două vaccinuri anti-coronavirus vor fi testate pe oameni

Cele două vaccinuri la care lucrează universitățile au structuri diferite. Dacă vaccinul propus de experţii de la Oxford este injectabil şi are rolul de a stimula sistemul imunitar folosind o moleculă a virusului, cel gândit de specialiştii epidemiologi de la Imperial College London este sub forma unor picături care conţin material genetic şi îl transportă în sânge.

Citește și:

El este tânărul care a acceptat să fie vaccinat împotriva COVID-19. Se expune unor riscuri uriașe: „Există trei posibilități înspăimântătoare”

Cu toate astea, ambele au la bază ideea reconstruirii unor părţi inactive ale virusului care să stimuleze răspunsul sistemului imunitar şi să-l înveţe cum să lupte cu virusul.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Câți bani vor primi cei care vor fi vaccinați

La Imperial College London a început deja recrutarea voluntarilor. Cei care se oferă să fie vaccinați împotriva coronavirusului vor primi sume cuprinse între 190 şi 625 lire, pentru „timp, transport şi contribuţia la testare”.

Citește și:

Momentul în care un pompier își strânge în brațe copiii, după o luptă pe viață și pe moarte cu noul coronavirus: „A rămas cu sechele. Nu știm ce se va întâmpla”

La Oxford, testele încep mâine, iar 510 persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 55 de ani vor lua parte la experiment.

De la începutul pandemiei de coronavirus, peste 125.000 oameni au fost diagnosticaţi cu COVID-19 în Marea Britanie, iar 17.339 au decedat din cauza bolii.

Un nou vaccin creat în Elveția ar putea fi administrat în masă. Imunitate cu un virus "fals", creat în laborat... Coronavirus în Marea Britanie - 759 de noi decese; în total, bilanţul victimelor a ajuns la 18.100...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x