Antena Căutare

Armenia, deranjata de "discursul partinitor si neconstructiv" al lui Traian Basescu

Traian Basescu i-a suparat pe armeni cu o declaratie despre razboiul Nagorno-Karabakh. Seful statului a spus ca solutionarea acestui conflict trebuie sa respecte drepturile minoritatilor, dar in interiorul statelor suverane.


In replica, adjunctul ministrului de externe din Armenia, Shavarsh Kocharyn, a catalogat discursul lui Basescu drept partinitor si neconstructiv: "Nu vreau sa cred ca liderul unui stat membru UE a facut asemena afirmatii partinitoare si neconstructive. Astfel de declaratii sunt menite sa atraga simpatia Azerbaidjanului si mi se par de-a dreptul uluitoare."

Nagorno-Karabakh este o enclava cu populatie majoritar armeana, situata in sudul Azerbaidjanului. Intre 1988 si 1994 - provincia a fost teatrul unui razboi interetnic - iar de atunci, zona este foarte tensionata.

Armenii din regiune cer alipirea de Armenia in vreme ce autoritatile de la Baku doresc sa mentina integritatea teritoriala a Azerbaidjanului.

sursa:Antena3

foto:Intact Images

VIDEO! Vremea rea face ravagii in SUA si Columbia. Peste o suta de tornade au maturat mai multe orase americane... Peste 100 de romi de origine romana au ocupat Bazilica San Paolo din Roma...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x