Atac armat la o universitate din Pakistan: cel puţin 30 de morţi şi 60 de răniţi. Armata i-a ucis pe terorişti

 
+2 click pentru
galerie

Atacul comis miercuri dimineață de un grup înarmat de persoane la o universitate din nord-vestul Pakistanului s-a soldat cu cel puțin 21 de morți, a anunțat un responsabil al poliției pakistaneze, potrivit căruia operațiunea de eliminare a atacatorilor s-a încheiat, conform AFP.

'Bilanțul atacului terorist a crescut la 21 de morți', a indicat pentru agenția franceză de presă șeful poliției regionale Saeed Wazir, fără să precizeze dacă printre morți figurează și atacatori. El a spus că operațiunile de eliminare a autorilor atacului s-au încheiat și că forțele de securitate patrulează în acest moment zona.

Același oficial anunțase anterior un bilanț de 12 morți și 30 de răniți, între care studenți, personal (didactic) și agenți de securitate, în atacul încă în desfășurare în acel moment în campusul universității Bacha Khan din Charsadda.

Mai devreme, agențiile internaționale de presă informaseră despre cinci morți, în timp ce media pakistaneză relataseră cu privire la 15 morți și peste 50 de răniți în urma atacului de la universitatea din orașul Charsadda, aproximativ 50 km de Peshawar (nord-vestul Pakistanului).

Potrivit publicației pakistaneze The Express Tribune, atacul comis miercuri dimineață de un grup armat la universitatea din Charsadda a fost revendicat de gruparea teroristă Tehrik-i-Taliban Pakistan (TTP).

Nici până acum nu este clar câți atacatori au fost implicați în asaltul asupra universității pakistaneze. Șeful poliției regionale menționat anunțase mai devreme eliminarea a cinci autori ai atacului, potrivit AFP. 

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe