Antena Căutare

Atac fără precedent. Datele personale a zeci de mii de persoane au fost sustrase ilegal!

Informațiile personale ale unui număr de 15.000 de britanici au fost sustrase săptămâna trecută în urma unui atac informatic împotriva unei organizații de caritate din Marea Britanie care sprijină și consiliază actuali și viitor părinți

Informațiile personale ale unui număr de 15.000 de britanici au fost sustrase săptămâna trecută în urma unui atac informatic împotriva unei organizații de caritate din Marea Britanie care sprijină și consiliază actuali și viitor părinți.

National Childbirth Trust (NCT) din Marea Britanie i-a informat săptămâna trecută pe toți clienții săi ale căror nume complete, adrese de e-mail și parole în versiuni criptate au fost sustrase de hackeri, organizația menționând că nu au fost accesate informații "sensibile" sau de ordin financiar.

''Am descoperit breșa de securitate (miercuri)'', a declarat un purtător de cuvânt al NCT, rugându-i pe clienți să își schimbe numele de utilizator și parolele cu care se autentificau pe portalul organizației. Organizația a sesizat autoritățile cu privire la acest atac cibernetic.

Acest atac este cel mai recent dintr-o serie de accesări ilegale de informații care au afectat organizații din domeniul sănătății, atât spitale cât și companii de asigurări de sănătate.

Anul trecut, compania de asigurări în domeniul sănătății Anthem s-a confruntat cu una din cele mai mari scurgeri ilegale de date din istorie, peste 80 de milioane de documente fiind compromise. La scurt timp, compania CareFirst a fost atacată de hackeri, fiind accesate informațiile a 1,1 milioane de pacienți.

Cutremur de 5,5 grade s-a produs în Taiwan... Fostul soț al Lizei Minnelli, prieten bun cu Michael Jackson, producător muzical celebru. David Gest, găsit mort într-un...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x