Căutare Live

Avionul chinezesc invizibil pe radar a beneficiat de tehnologie ruseasca

China a obtinut de la Rusia tehnologia necesara fabricarii prototipului sau de bombardier de vanatoare invizibil pe radar, a afirmat un congresman american, citat de AFP

"Din cate stiu, ei l-au construit pornind de la informatii pe care le-au obtinut de la Rusia, pornind de la un avion rusesc pe care au reusit sa-l copieze", a declarat presedintele republican al Comisiei pentru Aparare din Camera Reprezentantilor, Buck McKeon.

Congresmanul a declarat ca spera sa afle mai mult despre acest lucru de la secretarul american al Apararii, Robert Gates, care se afla in vizita la Beijing cand presa chineza de stat a difuzat fotografii cu acest aparat, numit J-20, care ar fi efectuat un zbor de testare de 15 minute.

Existenta acestui avion de noua generatie demonstreaza determinarea Chinei de a-si moderniza armata, scrie AFP, citata de Mediafax.

Congresmanul, care era intrebat daca Beijingul a reusit sa obtina tehnologia pentru acest avion datorita spionajului cibernetic, a subliniat ca China constituie o sursa de "preocupare" pentru securitatea nationala americana.

"Trebuie sa supraveghem China, trebuie sa supraveghem Coreea de Nord, trebuie sa supraveghem Iranul", a subliniat McKeon, primind cu neincredere anuntul lui Gates privind reducerea cheltuielilor militare americane.

"Asta ma ingrijoreaza cu adevarat cand vad reducerile potentiale despre care vorbim pentru bugetul apararii", a adaugat el.

Presedintele chinez, Hu Jintao, a sosit marti in Statele Unite pentru o vizita de stat de patru zile, dupa un an marcat de tensiuni intre cele doua puteri.

Sursa: jurnalul.ro

Se formeaza un mini NATO nord european... Fostul sef al CIA in Romania a primit inca 8 ani de inchisoare...
Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri