Antena Căutare

Avionul chinezesc invizibil pe radar a beneficiat de tehnologie ruseasca

China a obtinut de la Rusia tehnologia necesara fabricarii prototipului sau de bombardier de vanatoare invizibil pe radar, a afirmat un congresman american, citat de AFP

"Din cate stiu, ei l-au construit pornind de la informatii pe care le-au obtinut de la Rusia, pornind de la un avion rusesc pe care au reusit sa-l copieze", a declarat presedintele republican al Comisiei pentru Aparare din Camera Reprezentantilor, Buck McKeon.

Congresmanul a declarat ca spera sa afle mai mult despre acest lucru de la secretarul american al Apararii, Robert Gates, care se afla in vizita la Beijing cand presa chineza de stat a difuzat fotografii cu acest aparat, numit J-20, care ar fi efectuat un zbor de testare de 15 minute.

Existenta acestui avion de noua generatie demonstreaza determinarea Chinei de a-si moderniza armata, scrie AFP, citata de Mediafax.

Congresmanul, care era intrebat daca Beijingul a reusit sa obtina tehnologia pentru acest avion datorita spionajului cibernetic, a subliniat ca China constituie o sursa de "preocupare" pentru securitatea nationala americana.

"Trebuie sa supraveghem China, trebuie sa supraveghem Coreea de Nord, trebuie sa supraveghem Iranul", a subliniat McKeon, primind cu neincredere anuntul lui Gates privind reducerea cheltuielilor militare americane.

"Asta ma ingrijoreaza cu adevarat cand vad reducerile potentiale despre care vorbim pentru bugetul apararii", a adaugat el.

Presedintele chinez, Hu Jintao, a sosit marti in Statele Unite pentru o vizita de stat de patru zile, dupa un an marcat de tensiuni intre cele doua puteri.

Sursa: jurnalul.ro

Se formeaza un mini NATO nord european... Fostul sef al CIA in Romania a primit inca 8 ani de inchisoare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x