Antena Căutare

Se formeaza un mini NATO nord european

Infiintarea unui mini NATO este pe agenda summit-ului statelor nor-europene, care se desfasoara zilele acestea la Londra

Liderii din Suedia, Danemarca, Finlanda, Norvegia, Islanda si din statele baltice - Estonia, Letonia si Lituania considera ca o astfel de structura va fi utila in vederea apararii zonelor petroliere din zona arctica, relateaza Hotnews.

Un mini NATO nord-european ar insemna o desfasurare de forte ce-ar include unitati militare, frontaliere si de servicii secrete, precum si un sistem de coordonare a actiunilor in zona arctica.

Cel mai probabil, o decizie finala privind infiintarea noii structuri va fi luata abia in luna aprilie, la intalnirea ministrilor de externe din statele scandinave si baltice - transmite corespondentul Radio Romania la Londra.

De altfel, site-ul WikiLeaks a publicat documente referitoare la aceasta viitoare alianta. Intr-unul dintre ele, fostul ambasador american in Norvegia, Benson Whitney, se aratase neincrezator in acest plan, descriindu-l ca pe un "vis invaluit intr-o ceata arctica". Diplomatul american considera, insa, ca o alianta de tip NATO ar putea fi utila pentru "a monitoriza ursii albi si pe rusi".

Sursa: jurnalul.ro

Departamentul de Stat american: Dezvaluirile WikiLeaks nu au afectat diplomatia pe termen lung... Avionul chinezesc invizibil pe radar a beneficiat de tehnologie ruseasca...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x