Antena Căutare

Barack Obama: "Am adus al-Qaeda pe drumul infrangerii"

Presedintele Barack Obama a declarat ca SUA "va invinge al-Qaeda" si ca autorii atacurilor din 11 septembrie, care doreau sa deschida o prapastie intre Statele Unite si restul lumii, "au esuat", intr-un articol care urmeaza sa fie publicat vineri, in editia online a cotidianului francez Le Figaro, transmite AFP.


"Intre timp, oameni din intreagul Orient Mijlociu si din Africa de Nord arata ca cea mai sigura cale spre justitie si demnitate este forta morala a non-violentei si nu violenta si terorismul orb. Este clar ca extremistii violenti vor fi lasati in urma si ca viitorul apartine celor care doresc sa construiasca, nu sa distruga ", a adaugat presedintele.

"Am demonstrat in mod clar faptul ca teroristii nu pot infrunta rezistenta si capacitatea de recuperare a cetatenilor nostri. Subliniez ca Statele Unite nu au purtat si nu vor purta niciodata un razboi impotriva Islamului ", a declarat Barack Obama.

"Cei care ne-au atacat la 11 septembrie 2001 doreau sa deschida o prapastie intre Statele Unite si restul lumii. Dar au esuat", subliniaza liderul american, la zece ani de la atentatele de la New York si Washington.

"Ca presedinte, m-am angajat sa reinnoiesc cooperarea globala de care avem nevoie pentru a aborda intreaga gama de provocari cu care ne confruntam. Am reusit sa cream parteneriate bazate pe interes si respect reciproc", a spus el.

Presedintele american a reafirmat, de asemenea, dorinta Statelor Unite de a-si asuma rolul de superputere mondiala.

"Popoarelor care se afla in cautarea unui viitor plin de pace si prosperitate le transmit: SUA este partenerul vostru. Cu toate ca ne confruntam cu numeroase provocari economice interne, vom continua sa jucam un rol unic in calitate de lider mondial", a mai spus liderul american.

sursa: Hotnews

VIDEO! 55 de oameni macelariti la Yemen. Din greseala!... Grecia: Numarul persoanelor fara adapost, in crestere cu 25%...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x