Antena Căutare

Barack Obama, o viata de presedinte

Barack Obama a intrat in cursa pentru al doilea mandat in conditii destul de vitrege. Dar primul presedinte de culoare al Americii a avut un mare atu care l-a si ajutat.

Electorii il indragesc foarte mult pentru personalitatea sa. Relaxat dar hotarat, ambitios si pus pe sotii, Barack Obama stie cum sa se faca placut. Fie ca lanseaza bezele cu inventatorii la inceput de drum sau calmeaza copii plangaciosi. Barack Obama se numara printre putinii presedinti americani care s-au bucurat de atata priza la public.

Cel mai puternic om al lumii, Barack Obama, iubeste sa se confunde cu oamenii de rand. Face deseori bai de multime, isi scoate fiicele la inghetata in oras si sotia la meciuri de baschet. Dar mai ales iubeste burgerii, mancarea americanului de rand, pe care nu ezita sa o prezinte si omologilor sai.

Cot la cot cu guvernatorul Christie, al 44-lea presedinte american a survolat zona lovita de uragan, a vizitat adaposturile pentru refugiati si a coordonat o celula de criza pentru ajutorarea celor loviti de furia naturii.

"Suntem aici pentru voi! Nu va vom da uitarii, vom lua toate masurile necesare pentru a va ajuta, ne vom asigura ca va veti recladi casele.Nu vom renunta pana ce acest lucru nu se va intampla!", a spus Obama.

Dar, primul presedinte de culoare al Americii s-a descurcat remarcabil in astfel de situatii, dintotdeauna. Cu patru ani in urma, Barack Obama a fost ales in mijlocul unei crize financiare care a provocat distrugeri pe o scara mult mai larga decat uraganul Sandy. Iar ramasitele furtunii care a lovit Wall Street nu au fost inca adunate. Peste 23 de milioane de americani inca nu au locuri de munca, iar cartiere intregi sunt pustii in urma caderii pietei imobiliare. Si totusi, al 44-lea presedinte american are si numeroase puncte forte bifate in primul sau mandat. De departe, cea mai rasunatoare actiune desfasurata sub conducerea sa este eliminarea celui mai cautat terorist din lume.

"In seara asta, pot raporta poporului american si lumii intregi ca Statele Unite au condus o operatiune care a dus la uciderea lui Osama bin Laden, liderul retelei Al Qaida. Un terorist responsabil pentru uciderea a mii de oameni, femei, barbati si copii", spunea Obama.

In ochii americanilor, el a devenit cel care le-a facut dreptate celor 3.000 de victime de la World Trade Centre, dar si cel care a pus capat razboielor de peste granita, odata cu retragerea trupelor din Irak si Afganistan.

"Cunoastem prea bine costurile acestui razboi. Mai bine de 1,5 milioane de americani si-au servit tara, in Irak. Peste 30.000 de americani au fost raniti. Si vorbim numai despre ranile care se pot vedea."

Reforma asigurarilor de sanatate este o alta mare reusita a lui Barack Obama. Dupa ce, de-a lungul unui secol, cinci presedinti au esuat in incercarea de a crea un sistem de sanatate universal, Barcak Obama a semnat actul in 2010. Potrivit acestuia, din 2014, 32 de milioane de americani neasigurati vor beneficia de tratament medical in caz de nevoie.

Barack Obama, discursul victoriei: "Pentru America, binele abia acum soseste!"... Asociatia ActiveWatch cere Parlamentului European interzicerea spionajului in redactii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x