Antena Căutare

Barak Obama: "Acceptand demisia, Mubarak a raspuns dorintelor poporului egiptean"

Presedintele SUA, Barack Obama, a sustinut un discurs in care a vorbit despre situatia din Egipt dupa demisia lui Hosni Mubarak. "Demisionand, presedintele Mubarak a raspuns dorintelor poporului egiptean. A devenit evident pentru egipteni ca ceea ce urmeaza va fi o democratie originala, creata de ei", si-a inceput prelegearea Obama.



"Armata a servit poporul cu patriotism. Acum va trebui sa asigure o tranzitie credibila, sa asigure cadrul legislativ necesar pentru ca aceste schimbari sa fie ireversibile. Armata nu a tras in oamenii pe care a jurat sa-i apere.

Am vazut doctori si asistenti medicali care i-au ingrijit pe oameni. Am vazut crestini si musulmani rugandu-se impreuna si strigand ca sunt acelasi popor.



"SUA vor continua sa fie un partener credibil pentru Egipt, suntem gata sa dam orice ajutor pentru o tranzitie credibila spre democratie"
, a declarat seful de la Casa Alba.

"Aceasta tranzitie va trebui sa aduca la masa toate vocile Egiptului. Egiptenii ne-au dat o lectie", a mai spus Barack Obama.

Hosni Mubarak a demisionat astazi din functia de presedinte al Egiptului, dupa mai bine de 30 de ani. Anuntul a fost facut de vicepresedintele Omar Suleiman. Televiziunea de stat egipteana a anuntat ca Hosni Mubarak a transmis responsabilitatea conducerii tarii Consiliului Superior al Armatei.

Bulgaria: Explozie in fata sediului unui cotidian, dupa publicarea unor interceptari telefonice... Romania doneaza 300 000 de euro persoanelor cu dizabilitati din Georgia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x