Antena Căutare

Romania doneaza 300 000 de euro persoanelor cu dizabilitati din Georgia

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a anuntat vineri ca Romania va continua sa sprijine Georgia in 2011 cu 300.000 de euro din bugetul MAE.


"Vom continua si alocarea de fonduri din programul nostru de asistenta pentru dezvoltare. Este vorba despre 300.000 de euro anul acesta din bugetul MAE pentru un proiect dedicat protectiei persoanelor cu dizabilitati",
a declarat Baconschi la finalul intrevederii cu omologul sau georgian, Grigol Vashadze.

Baconschi a declarat ca, dat fiind interesul sau pentru securitatea regionala, Romania va continua sa participe la misiunea EUMM din Georgia, cu obiectivul de monitorizare a implementarii acordului de pace semnat in august 2008.

"Relatiile economice, schimburile comerciale sunt bune, au crescut cam cu 30% anul trecut. Ne asteptam ca, pe baza unui seminar economic romano-georgian, un forum pe care il vom organiza in iunie aici, sa stimulam in continuare investitiile romanesti in Georgia, schimburile comerciale si infrastructura pe care se bazeaza, incluzand aici activitatea conexiunii de feribot Constanta-Batumi. Georgia finanteaza 17 mari proiecte de dezvoltare regionala, ar trebui ca si oameni de afaceri romani sa primeasca informatii despre aceste proiecte pentru a putea participa la licitatii", a completat ministrul de Externe roman.

Baconschi a adaugat ca Romania va oferi tot sprijinul in negocierile Georgiei pentru incheierea unui aprofundat si cuprinzator acord de liber schimb si pentru acordul de asociere cu UE.

sursa:Antena3

Barak Obama: "Acceptand demisia, Mubarak a raspuns dorintelor poporului egiptean"... Axel Weber, presedintele bancii centrale a Germaniei, a demisionat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x