Antena Căutare

Bataie cu rosii, dar pe bani. Festivalul "Tomatina" a devenit o afacere

Razboiul tomatelor s-a dezlantuit din nou in Spania! Celebra batalie cu rosii, cunoscuta sub numele de Tomatina, a atras zeci de mii de turisti in orasul Buniol. Cu totii s-au distrat de minune, chiar daca anul acesta totul a fost cu plata

Strazile din Buniol s-au colorat iar in rosu si s-au umplut de oameni fericiti sa se balaceasca in suc de tomate. 130 de tone de rosii coapte au fost puse la dispozitia zecilor de mii de participanti, multi veniti din alte orase sau chiar din strainatate. "E nemaipomenit, e cea mai mare nebunie din lume!", a exclamat unul dintre ei.

Turistii aproape ca nici n-au bagat de seama ca, anul acesta, pentru prima data, au fost nevoiti sa plateasca 10 euro pentru a fi primiti la festival. Edilii locali s-au gandit ca, pe langa reclama, Tomatina ar trebui sa aduca in comunitate si un beneficiu "palpabil". 5.000 de bilete le-au fost distribuite gratuit localnicilor, iar cele ce au ramas au fost puse in vanzare. Astfel, s-a limitat si numarul participantilor: 20.000, fata de aproape 45.000 in alti ani. "Anul acesta este mai mult spatiu, au fost mult mai multe rosii, iar oamenii au avut mai mult loc la dispozitie", a spus un localnic.

Pe langa taxa, participantii s-au confruntat si cu o ploaie torentiala in cele patru ore ale bataliei cu tomate. Dar, din fericire, a trecut aproape neobservata.

Organizatorii spun ca la actuala editie au luat parte turisti din aproape 60 de tari. Tomatina are loc in fiecare an, in ultima zi de miercuri, din luna august. Festivalul dateaza din anii '40, dar, in ce priveste originea sa, fiecare localnic povesteste o alta legenda si nimeni nu stie care este adevarul.

Avertisment MAE: "Romanii din Siria sa paraseasca imediat tara"!... Mascota gradinii zoologice din Central Park a murit! Simpaticul urs a fost vazut de peste 20 de milioane de oameni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x