Antena Căutare

Bild: "Politicienii nu-i vor pe romani in euro"

Cotidianul german Bild a titrat, dupa vizita presedintelui Traian Basescu la Berlin si intalnirea acestuia cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, ca "Politicienii (germani, n.r) nu ii vor pe romani in euro ", citand un grup de oameni politici din Partidul Social-Democrat german si din formatiuni crestine, care s-au revoltat in urma declaratiei lui Traian Basescu privind adoptarea monedei unice europene de catre Romania, in 2015.

Cotidianul Bild l-a citat pe Joachim Hermann, ministrul de Interne bavarez (CSU - Uniunea Crestin-Sociala), care a respins categoric aderarea Romaniei la zona euro. Potrivit ministrului german, coruptia este "prea mare", iar Romania este "departe de a dispune de o justitie independenta".

Iar Stephan Mayer, expertul in afaceri interne al CSU, si-a exprimat speranta ca "lectia crizei elene i-a invatat pe toti ca nu mai au dreptul sa primeasca tari in zona euro in mod prematur", potrivit Bild.

Foto: Intactimages / EPA

Accident de elicopter in Mexic: Ministrul de Interne si alte 7 persoane au murit... AIEA: Iod radioactiv, detectat in Europa!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x