Bruxellesul vrea să-şi ”reconstruiască” relaţiile cu Londra după victoria lui Johnson în alegerile legislative anticipate

Noul comisar european însărcinat cu piaţa unică şi domeniul digital Thierry Breton a dat asigurări vineri că este necesar ca Bruxellesul să-şi ”reconstruiască” relaţiile cu Londra, mai ales în sectorul comercial, după o victorie zdrobitoare a lui Boris Johnson în alegerile legislative, care urmează că conducă la un Brexit la sfârşitul lui ianuarie, relatează AFP.

”Acum este necesar să se reconstruiască relaţiile cu Marea Britanie, care este un partener important”, a declarat comisarul la postul de radio RTL, de la Bruxelles.

Breton şi-a exprimat dorinţa ”legării” unor negocieri comerciale ”echilibrate” cu Marea Britanie.

Partidul Conservator (Tories) al lui Boris Johnson a obţinut o victorie zdrobitoare în alegerile legislative anticipate de joi în regatul Unit, care urmează să-i permită să scoaţă ţara din Uniunea Europeană la 31 ianuarie.

Sursa : news.ro

Machiaje de Halloween. Cum să te deghizezi la tine acasă
Halloweenul a prins din ce în ce mai multă popularitate la noi în țară. Deși este o...
Horoscopul zilei de 21 octombrie 2021. Berbecii trebuie să fie sinceri cu cei din jur. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 21 octombrie 2021 îi sfătuiește pe nativii din zodiac să nu se...
Parteneri
Tartă cu dovleac copt și nuci. Desertul parfumat al toamnei
Unul dintre cele mai simple, delicioase și aromate deserturi de toamnă este rețeta de tartă cu dovleac copt și nuci. Crusta crocantă din aluat fraged umplută cu o cremă de dovleac copt și un decor frumos din nuci cu semințe de dovleac, transformă acest desert într-un spectacol de toamnă minunat.
Catine.ro
Ultimele știri