Antena Căutare

Bulgarii se bucura de criza din Grecia

Criza economica ce afecteaza Grecia are anumite beneficii pentru Bulgaria, a afirmat ministrul bulgar al Finantelor, Simeon Djankov, intr-un interviu acordat cotidianul german Die Welt. Oficialul a admis chiar ca bulgarii se bucura, intr-o oarecare masura, de problemele grecilor, transmite AFP.

"Desi nu este foarte frumos, exista un grad de bucurie malefica, deoarece Bulgaria este comparata inca cu Grecia. Impresia ca grecii stau mai prost decat noi ne ajuta mult ca guvern", a declarat Djankov.

Timp de cativa ani, bulgarii au facut sacrificii pentru a-si mentine datoria de stat la unul dintre cele mai reduse niveluri din Europa (16% din PIB in 2010) si au privit cu invidie catre vecinii lor greci, catre standardul mai ridicat al vietii de acolo, a subliniat ministrul bulgar, adaugand ca, "in ultimii doi ani, conditiile economice s-au deterioat pentru afacerile din Grecia. Circa 2.000 de companii s-au mutat din Grecia in Bulgaria, iar multi cetateni greci si-au adus banii in bancile bulgare", a afirmat Djankov.

Simeon Djankov a estimat fluxul de capital din Grecia la circa un miliard de euro, ceea ce "reprezinta mult pentru Bulgaria".

Foto: bg.wikipedia.org

Surse: Fostul presedinte egiptean Hosni Mubarak, in stare grava... VIDEO-SOC! Muammar Gaddafi, "violat" inainte de a fi executat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x