Live acumObservator 06
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Câini antrenați să depisteze pe cei infectați cu coronavirus! Unde se întâmplă

O echipă de super-patrupezi este antrenată să miroasă coronavirusul şi să deosebească oamenii infectaţi de cei sănătoşi.

Câinii vor fi folosiți pentru a preveni răspândirea epidemiei de Covid-19

Opt câini formează brigada patrupedă germană de luptă anti Covid-19. Antrenaţi de mici să miroasă droguri, explozibili sau chiar boli, acum aceștia au acum o nouă misiune: să distingă mirosul coronavirusului, care ţine în corzi planeta.

CÂINI ANTRENAȚI SĂ DEPISTEZE BOLNAVII INFECTAȚI CU CORONAVIRUS

O echipă de super-patrupezi este antrenată să miroasă coronavirusul şi să deosebească oamenii infectaţi de cei sănătoşi. Acest lucru se întâmplă nu doar în Germania, ci și în Marea Britanie. Până atunci, tot mai multe state cresc numărul de testări pentru a preveni un al doilea val.

citește și: Al doilea val de coronavirus a început! Când ajunge în România și ce previziuni au specialiștii

Câinii, credem noi, pot să detecteze un miros specific, pentru că se produc schimbări la nivel metabolic în cazul acestor pacienţi, susține specialistul Maren von Köckritz-Blickwede.

Câini antrenați să depisteze pe cei infectați cu coronavirus! Unde se întâmplă

Câinii vor fi folosiți pentru a preveni răspândirea epidemiei de Covid-19

Câinii au fost antrenaţi folosind mostre de salivă prelevate de la pacienţi bolnavi şi au învăţat rapid mirosul noului coronavirus.

citește și: La ce temperatură moare coronavirusul, de fapt! Doar așa îl elimini de pe haine sau măști de protecție

Rata de succes a fost 94% la o mie de probe. Pasul următor e ca patrupezii să înveţe diferenţa între coronavirus şi alte boli respiratorii precum gripa.

Până ce vor avea propriii patrupezi cu "nas" pentru COVID-19, Franţa şi multe alte ţări iau măsuri pentru creşterea numărului de teste. Centre speciale au fost amenajate chiar pe plaje, iar turiştii nu au întârziat să le folosească.

Recomandari