Antena Căutare

Camerista care il acuza pe Dominique Strauss-Kahn cere despagubri

Nafissatou Diallo, camerista agresata de Dominique Strauss-Kahn, a lansat o procedura civila impotriva fostulului director FMI, pentru a obtine despagubiri dupa “agresiunea sadica” pe care femeia sustine ca a suferit-o.

Avocatii lui DSK denunta o manevra pentru castiguri materiale, chiar daca plangerea cameristei in varsta de 32 de ani, originara din Guineea, nu prevede nici o suma precisa, ci doar evoca "achitarea unor despagubiri de o valoare care va fi determinata in cursul procesului".

Documentul de 17 pagini il acuza pe Dominique Strauss-Kahn ca a comis o "agresiune violenta si sadica" la 14 mai impotriva lui Diallo. Strauss-Kahn este acuzat ca i-a "provocat voluntar suferinta emotionala lui Diallo", agresiunea fiind "intentionata, brutala si violenta, ceea ce a condus la umilirea, deprecierea si violarea demnitatii de femeie".

Suferintele emotionale si mentale care au urmat au fost atat de profunde, incat "ea ar putea sa nu se refaca niciodata", conform plangerii care descrie amanuntit cum Strauss-Kahn ar fi incercat sa-si introduca penisul in gura lui Diallo.

Plangerea mai afirma ca fostul favorit in sondaje pentru prezidentialele din 2012 din Franta a agresat "cameriste de la hoteluri din lumea intreaga".

De asemenea, documentul cere desfasurarea unui proces intr-un tribunal din Bronx, cartierul in care locuieste Diallo, aflat sub o jurisdictie recunoscuta ca fiind in favoarea victimelor in astfel de cazuri.

De cealalta parte, riposta aparatorilor lui DSK nu a intarziat sa apara. "Am afirmat de la inceput ca motivatiile lui Thompson (n.n. - avocatul cameristei) si ale clientei sale nu sunt altele decat sa faca bani", au declarat cei doi avocati ai fostului director al FMI, William Taylor si Benjamin Brafman. "Depunerea acestei plangeri doboara toate indoielile asupra acestei probleme. Plangerea civila nu are nici o valoare, iar Strauss-Kahn o va combate ferm", au mai spus cei doi aparatori.

Dominique Strauss-Kahn a fost eliberat conditionat la 1 iulie, insa continua sa fie vizat de sapte capete de acuzare, intre care tentativa de viol, agresiune sexuala si sechestrare, care il pot costa multi ani de inchisoare. El este privat de pasaport si nu poate parasi teritoriul american. Urmatoarea audiere a acestuia in procesul penal este prevazuta la 23 august.

Citeste si Jurnalul!

Foto: EPA / Intact Images

16.000 de politisti, trimisi sa recucereasca Londra. Meciul Anglia-Olanda, anulat!... Un investitor misterios a castigat 8,5 miliarde de dolari dupa ce a pariat pe scaderea rating-ului SUA...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x