Antena Căutare

16.000 de politisti, trimisi sa recucereasca Londra. Meciul Anglia-Olanda, anulat!

Cu numai un an inaintea organizarii Jocurilor Olimpice de la Londra, fortele de ordine par incapabile sa opreasca violentele, cele mai grave comise in capitala in ultimii 20 de ani, in ciuda desfasurarii unor efective de peste 6.000 de persoane pe teren. Pana in momentul de fata, bilantul violentelor cuprinde un mort, 450 de arestati si zeci de persoane puse sub acuzare, precum si pagube materiale de zeci de milioane de lire sterline. Pentru ca nu au facut fata violentelor, numarul politistilor mobilizati la Londra va fi suplimentat, de la 6.000 la 16.000, a anuntat, marti, premierul britanic, David Cameron, care a declarat ca autoritatile "vor face tot ce este necesar pentru a restabili ordinea", relateaza BBC News Online.

El a anuntat si convocarea Parlamentului britanic in sesiune extraordinara pentru o dezbatere privind revoltele de strada din ultimele zile.

"Desigur ca vom face tot ceea ce este necesar pentru a reinstaura ordinea pe strazile britanice, astfel incat acestea sa fie sigure pentru cei care respecta legea", a spus el.

Cameron a adaugat ca revoltele reprezinta "criminalitate, pur si simplu", care trebuie "confruntata si invinsa" si a precizat ca toate concediile politistilor din Londra au fost anulate, iar fortele de ordine din capitala vor fi suplimentate.

"Veti simti intreaga forta a legii. Si, daca sunteti suficient de mari ca sa comiteti aceste infractiuni, atunci sunteti destul de mari ca sa va confruntati si cu pedeapsa", a adaugat premierul britanic.

Fortele de ordine incearca de mai multe zile sa puna capat celor mai violente revolte inregistrate in ultimele decenii, in cursul carora grupuri de tineri au spart ferestre, au jefuit magazine si au incendiat cladiri. Mai mult de 450 de persoane au fost retinute la Londra incepand de sambata, trei dintre acestea fiind banuite de tentativa de asasinare a unor ofiteri de politie.

Marti dimineata, imagini cu imobile in flacari si magazine atacate cu pietre si jefuite erau prezentate de toate posturile de televiziune britanice.

Semn al tensiunii crescande din tara, meciul amical de fotbal Anglia-Olanda prevazut pentru miercuri pe stadionul Wembley din Londra a fost anulat de Federatia Internationala.

Ministrul de Interne, Theresa May, a calificat aceste violente ca "acte pur criminale", promitand ca responsabilii vor fi adusi in justitie.

"Nu exista scuze pentru asemenea infractiuni", a declarat ea presei. Ministrul le-a cerut de asemenea parintilor sa-si supravegheze mai bine copiii, in urma marturiilor privind prezenta unor copii de zece ani printre tinerii care au comis jafuri. May pare sa excluda insa, in acest stadiu, recurgerea la armata sau la tunuri de apa,Ministrul de Interne, Theresa May, a calificat aceste violente ca "acte pur criminale", promitand ca responsabilii vor fi adusi in justitie. "Nu exista scuze pentru asemenea infractiuni", a declarat ea presei.

Ministrul le-a cerut de asemenea parintilor sa-si supravegheze mai bine copiii, in urma marturiilor privind prezenta unor copii de zece ani printre tinerii care au comis jafuri.

May pare sa excluda insa, in acest stadiu, recurgerea la armata sau la tunuri de apa, evocata de unii alesi locali pentru a restaura calmul, in timp ce politia este criticata pentru incapacitatea de a gestiona situatia. "Politia britanica nu lucreaza cu tunuri de apa. Politia britanica lucreaza cu sprijinul diferitelor comunitati", a subliniat ea.

Sursa: Jurnalul National

Foto: huffingtonpost.com

Iranul cere Marii Britanii sa opreasca violentele politistilor... Camerista care il acuza pe Dominique Strauss-Kahn cere despagubri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x