Folosirea hidroxiclorochinei în tratarea pacienților cu COVID-19, suspendată de OMS! Ce efecte are, de fapt

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat, luni, suspendarea testelor clinice cu hirdoxiclorochină, ca tratament pentru pacienții cu COVID-19.

Folosirea hidroxiclorochinei în tratarea pacienților cu COVID-19, suspendată de OMS! Ce efecte are, de fapt

profimediaimages.ro

Potrivit OMS, decizia de a suspenda hidroxiclorochina ca tratament pentru pacienții cu COVID-19 a fost luată din cauza îngrijorărilor prinvind siguranţa acestora.

Medicamentul a fost lăudat de numeroşi lideri din lume, inclusiv de preşedintele Braziliei Jair Bolsonaro sau de liderul american Donald Trump, care spus că a terminat recent un tratament preventiv cu hidroxiclorochină

„Grupul executiv a implementat o pauză temporară în folosirea hidroxiclorochinei în timp ce datele privind siguranţa sunt analizate", a precizat directorul general al OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Ce efect are, de fapt, hidroxiclorochina, la pacienții cu COVID-19

Decizia vine după ce renumitul jurnal medical The Lancet a publicat un studiu care preciza că folosirea medicamentului creşte riscul de deces cu 34% şi cu 137% riscul de aritmii cardiace serioase.

„Iau hidroxiclorochină de 19 ani. Meritați să aflați adevărul despre ce efect are în relație cu COVID-19”

„La o scară largă, internaţională, analiştii sprijină ideea absenţei beneficiilor clinice ale folosirii clorichinei şi hidroxiclorochinei şi punctează poţialul risc al pacienţilor COVID-19", au precizat autorii studiului, potrivit Mediafax.

Specialiștii din China, veste bombă despre „medicamentul miraculos” în lupta cu noul coronavirus! Cum poate înrăutăți totul! „Din păcate, acesta e adevărul!”

Folosirea medicamentului hidroxiclorochină de către Donald Trump a iscat o controversă. Observatorii s-au întrebat de ce personalul medical de la Casa Albă l-ar fi lăsat pe președinte să ia un medicament potenţial periculos.

În Brazilia, Bolsonaro a împins mai multe protocoale ce au permis folosirea medicamentului la o scară mai largă în ciuda criticilor primite de la specialişti medicali din ţară. Un ministru ar fi plecat din cabinet chiar în urma discuţiilor cu privire la folosirea hidroxiclorochinei.

Ultimele știri