Live acumChefi la cutite Sezonul 9
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Folosirea hidroxiclorochinei în tratarea pacienților cu COVID-19, suspendată de OMS! Ce efecte are, de fapt

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat, luni, suspendarea testelor clinice cu hirdoxiclorochină, ca tratament pentru pacienții cu COVID-19.

Folosirea hidroxiclorochinei în tratarea pacienților cu COVID-19, suspendată de OMS! Ce efecte are, de fapt

profimediaimages.ro

Potrivit OMS, decizia de a suspenda hidroxiclorochina ca tratament pentru pacienții cu COVID-19 a fost luată din cauza îngrijorărilor prinvind siguranţa acestora.

Medicamentul a fost lăudat de numeroşi lideri din lume, inclusiv de preşedintele Braziliei Jair Bolsonaro sau de liderul american Donald Trump, care spus că a terminat recent un tratament preventiv cu hidroxiclorochină

„Grupul executiv a implementat o pauză temporară în folosirea hidroxiclorochinei în timp ce datele privind siguranţa sunt analizate", a precizat directorul general al OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Ce efect are, de fapt, hidroxiclorochina, la pacienții cu COVID-19

Decizia vine după ce renumitul jurnal medical The Lancet a publicat un studiu care preciza că folosirea medicamentului creşte riscul de deces cu 34% şi cu 137% riscul de aritmii cardiace serioase.

„Iau hidroxiclorochină de 19 ani. Meritați să aflați adevărul despre ce efect are în relație cu COVID-19”

„La o scară largă, internaţională, analiştii sprijină ideea absenţei beneficiilor clinice ale folosirii clorichinei şi hidroxiclorochinei şi punctează poţialul risc al pacienţilor COVID-19", au precizat autorii studiului, potrivit Mediafax.

Specialiștii din China, veste bombă despre „medicamentul miraculos” în lupta cu noul coronavirus! Cum poate înrăutăți totul! „Din păcate, acesta e adevărul!”

Folosirea medicamentului hidroxiclorochină de către Donald Trump a iscat o controversă. Observatorii s-au întrebat de ce personalul medical de la Casa Albă l-ar fi lăsat pe președinte să ia un medicament potenţial periculos.

În Brazilia, Bolsonaro a împins mai multe protocoale ce au permis folosirea medicamentului la o scară mai largă în ciuda criticilor primite de la specialişti medicali din ţară. Un ministru ar fi plecat din cabinet chiar în urma discuţiilor cu privire la folosirea hidroxiclorochinei.

Recomandari