Antena Căutare

Cât va dura invazia din Ucraina, potrivit estimărilor ministrului rus al apărării, Serghei Șoigu

Serghei Șoigu, Ministrul Apărării din Rusia, a oferit mai multe informații despre terminarea războiului în Ucraina.

soldati in tancuri Galerie
Serghei Șoigu, Ministrul Apărării din Rusia, a oferit mai multe informații despre terminarea războiului în Ucraina. | Profimedia

Oficialul rus a declarat, potrivit Libertatea care citează publicația rusă Tass, că scopul operțiunii rușilor este să își protejeze țara de amenințările venite din partea statelor din Occident.

„Forțele armate ruse vor continua operațiunea militară specială până când obiectivele stabilite vor fi atinse. Protejarea Rusiei de o amenințare militară din partea Occidentului este principala sarcină a operațiunii militare speciale din Ucraina”, arată declarația oficială de marți a lui Serghei Șoigu.

Serghei Șoigu vorbește despre cât va dura războiul în Ucraina

“Operațiune militară specială” este termenul folosit de ruși pentru războiul declanșat în Ucraina.

Oficialul rus a mai spus că țările din Occident s-ar folosi, de fapt, de Ucraina pentru a lupta contra Rusiei. Este lesne de înțeles că statele vestice, Ucraina fiind inclusă, au respins această teorie.

Citește și: Ce măsuri a anunţat Klaus Iohannis, după ședința CSAT: „Se impune creşterea procentului din PIB alocat apărării”

Serghei Șoigu a explicat că militarii ruși din Ucraina nu atacă civilii, ci doar obiectivele militare. De asemenea, scopul lor nu e acela de a ocupa teritorii ucrinene. Până când nu vor fi îndeplinite condițiile impuse de Putin la negocieri, războiul nu se va termina.

În timp ce oficialul rus făcea aceaste declarații, în Ucraina rușii asediau mai multe orașe în timp ce blocaseră complet Kievul.

„Subliniez că loviturile sunt efectuate numai împotriva instalațiilor militare și exclusiv cu arme de înaltă precizie”, a adăugat Șoigu, Ministrul Apărării din Rusia.

Oficialul rus a mai menționat că Ucraina își folosește civilii pe post de scuturi umane. Potrivit lui Șoigu, Ucraina a amplasat mai multe tunuri, mortiere de mare calibru și lansatoare de rachete în zone rezidențiale și în proximitatea unităților de învățământ.

Acuzațiile au fost respinse cu vehemență de oficialii ucrainieni care își plâng victimele rănite în atacurile rușilor în cele mai importante orașe din stat. Rachetele și bombele rusești au lovit mai multe zone rezidențiale care nici măcar nu se aflau în apropierea unor baze militare.

Citește și: Ce probleme medicale ar avea Vladimir Putin. Ar fi fost operat în 2020 pentru a fi tratat de cancer

Orașul Harkov a fost devastat în centru de armata rusă, dar și zone rezidențiale din Kiev și alte mari orașe au fost grav afectate de armele rusești.

Între timp, Vladimir Putin susține că vrea aceleași lucruri care au fpst discutate la negocieri, și anume „demilitarizarea şi denazificarea” Ucrainei, recunoașterea peninsulei Crimeea ca fiind teritoriu rus și un statut neutru pentru Ucraina.

Motivul pentru care soldații ucrainiei își ung gloanțele cu untură de porc

Un soldat din Ucraina s-a filmat în timp ce ungea cu slănină de porc gloanțele pe care avea să le folosească împotriva cecenilor.

Cecenii sunt de religie musulmană, iar potrivit tradiției lor, porcul este un animal murdar care nu poate fi consumat. Astfel, unii soldați ucraineni au uns cu slănină de porc gloanțele, pentru ca cecenii să nu ajungă în Paradis.

„În Paradis, din Ucraina, nu aveţi cum să ajungeţi, pentru că veţi muri de gloanţe unse cu slănină”, a declarat un soldat.

Cecenia este o republică din sudul Rusiei, iar liderul Ceceniei, Ramzan Kadîrov, este un aliat cheie al lui Vladimir Putin.

Rusia, boicotată în Consiliul ONU. Ministrul rus de Externe, lăsat să vorbească singur... Volodimir Zelenski, nou mesaj în a șaptea zi de război. Ce a transmis președintele Ucrainei: „Vor să ne şteargă istoria&...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x