Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Poftiţi pe la noi: Poftiţi la Nea Marin!

Ce au în comun persoanele care mor de COVID-19. Un om de știință, descoperire înfiorătoare: „Este foarte clar!”

Persoanele cu COVID-19 care decedează par să aibă ceva în comun, indiferent de comorbidități, susține un om de știință din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord.

Ce au în comun persoanele care mor de COVID-19. Un om de știință, descoperire înfiorătoare: „Este foarte clar!”

profimediaimages.ro

Specialistul, profesorul Graham Cooke de la Imperial College din Londra, a analizat rapoartele de autopsie ale multor pacienți care au fost răpuși de noul coronavirus (COVID-19).

Potrivit profesorului, toți pacienții cu COVID-19 care au murit au avut o formă sau alta de tromboză.

„Am făcut o analiză complexă ce a arătat foarte clar că fiecare pacient din eșantion avea cheaguri de sânge, undeva în organism”, a spus profesorul.

Tromboza este formarea unui cheag de sânge - cunoscut și drept „tromb”, într-un vas de sânge. Cheagul poate provoca complicații grave, dacă se deplasează într-o parte importantă a sistemului circulator, cum ar fi creierul sau plămânii. Între altele, acesta poate crește riscul de atac cerebral și infarct.

Lista organelor pe care le atacă COVID-19, dezvăluită de specialiști! Cum poate face ravagii în organism. „NU este doar un virus respirator”

Deși această constatare a profesorului nu indică faptul că tromboza ar fi cauza directă a decesului în cazul pacienților cu coronavirus din eșantionul lui, aceasta sprijină teoria potrivit căreia COVID-19 provoacă complicații vasculare.

S-a descoperit care sunt cele mai contagioase persoane infectate cu coronavirus! Motivul pentru care dau COVID-19 mai departe cu mai multă ușurință

Deși COVID-19 este considerat o boală respiratory ce atacp plămânii, în cazurile garve, se pare că noul virus afectează și alte organe.

Cheagurile de sânge se numără printre complicațiile surprinzătoare ale COVID-19 și au dus către testarea unui medicament creat pentru a preveni tromboza.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro