Antena Căutare

Ce i-a spus Vladimir Putin lui Emmanuel Macron despre atacurile la centralele nucleare din Ucraina

Emmanuel Macron și Vladimir Putin au purtat mai multe discuții de când armatele ruse au invadat Ucraina. Printre cele mai recente subiecte dezbăute de cei doi s-a numărat problema centralelor nucleare.

Colaj cu Vladimir Putin și Emanuel Macron Galerie
Vladimir Putin și emmanuel Macron au purtat o nouă discuție telefonică | gettyimages.com & profimedia.com

Emmanuel Macron și Vladimir Putin au avut o discuție telefonică, în urma căreia președintele francez a declarat că omologul său rus este foarte hotărât să-și îndeplinească obiectivele în privința Ucrainei.

În noaptea dintre 3 și 4 martie 2022 un incendiu a izbucnit la una dintre clădirile centralei nucleare de la Zaporojie, în urma bombardamentelor rușilor. Recent, Emmanuel Macron a declarat că în cadrul unei discuții cu Vladmir Putin, liderul rus a garantat că nu a intenționat să țintească centralele nucleare.

Vladimir Putin i-a spus lui Emmanuel Macron că „nu a fost în intenţia sa” să atace centralele nucleare din Ucraina, potrivit news.ro.

Citește și: Olena Zelenska, soția lui Volodimir Zelenski, mesaj sfâșietor despre victimele războiului. Ce imagini dureroase a publicat

Vladimir Putin, nouă discuție cu Emmanuel Macron. Ce i-a spus președintele rus omologului francez

„Preşedintele Vladimir Putin a declarat că nu a fost în intenţia sa să efectueze atacuri asupra acelor centrale. El a mai spus că este gata să respecte normele AIEA (n.r. Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică) pentru protecţia centralelor”, a declarat președintele Franței, potrivit unui comunicat transmis de Palatul Elysee.

Citește și: Volodimir Zelenski, un nou mesaj pentru armata Rusiei. Ce a transmis președintele Ucrainei în plin război cu Vladimir Putin

În cadrul aceleiași discuții, Vladimir Putin a exprimat ferm că este hotărât să-și atingă obiectivele, pritre care „ceea ce preşedintele rus numeşte 'denazificarea' şi neutralizarea Ucrainei”, dar şi recunoaşterea independenţei peninsulei Crimeea.

Totodată, Putin a negat că atacurile asupra civililor ucraineni ar fi fost intenționate.

Citește informații actualizate despre război pe observatornews.ro.

Războiul dintre Rusia și Ucraina a început în zorii zilei de 24 februarie, iar imagini tulburătoare au fost surprinse încă din primele ore ale războiului.

Citește și: Imagini mișcătoare la granița Ucrainei. Și-a lăsat copiii adulți în urmă, dar a salvat de război alți prunci, pe care nu îi știa

Occidentul a intensificat în ultimele zile furnizarea de arme către Ucraina, pentru a ajuta țara să se apere împotriva invaziei Rusiei, iar răspunsul Kremlinului nu a întârziat să apară.

Kremlinul a acuzat pe 28 februarie Uniunea Europeană de comportament ostil faţă de Rusia, şi a specificat că furnizarea de arme către Ucraina a fost „periculoasă şi destabilizatoare”.

Volodimir Zelenski, un nou mesaj pentru armata Rusiei. Ce a transmis președintele Ucrainei în plin război cu Vladimir Putin

Volodimir Zelenski a transmis un nou mesaj pe rețelele sociale în a douăsprezecea de război în Ucraina. Armata Rusiei a făcut și mai multe victime în țara vecină, lucru care l-a îndemnat pe liderul Ucrainei să comunice o nouă declarație cu privire la invazia rușilor.

Războiul dintre Rusia și Ucraina continuă să facă victime în rândul militarilor, dar și al civililor care au rămas să lupte pe front pentru țara lor. Volodimir Zelenski s-a declarat îndurerat pentru toate pierderile suferite în acest conflict cu liderul rus, Vladimir Putin.

"Îi vom pedepsi pe toţi cei care au comis atrocităţi în acest război. Vom găsi fiecare nenorocit care a bombardat oraşele noastre, oamenii noştri, care au tras cu rachete, care au dat ordine. Vei avea un loc liniştit pe acest pământ doar când vei fi în mormânt. Rusia a anunţat că mâine va bombarda întreprinderile noastre din industria de apărare. Cele mai multe dintre ele sunt situate în oraşele noastre, cu civili în jur. Este o crimă, pur şi simplu o crimă. Şi nu am văzut niciun lider mondial reacţionând la asta astăzi, niciun politician occidental. Gândiţi-vă la sentimentul de neputinţă pe care îl au ocupanţii dacă îşi anunţă atrocităţile din timp!

Olena Zelenska, soția lui Volodimir Zelenski, mesaj sfâșietor despre victimele războiului. Ce imagini dureroase a public... O ucraineancă a distrus o dronă rusească folosind o "armă" mai puțin obișnuită. Ce s-a întâmplat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x